Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

e:Ny1: Το αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Honda

Η Honda αποκάλυψε το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της για την Ευρώπη. Το e:Ny1 έρχεται να πλαισιώσει το Honda e, επεκτείνοντας τη γκάμα BEV μοντέλων της ιαπωνικής μάρκας και εντάσσεται στην κατηγορία των B-SUV.

Η εμφάνιση παραπέμπει μεν στο HR-V αλλά ακολουθεί το δικό της δρόμο και με χαρακτηριστικά όπως ο κοντός εμπρός πρόβολος, οι μεγάλοι τροχοί, τα φαρδιά μετατρόχια και τα λευκά λογότυπα “H”, λανσάρει την εντελώς νέα σχεδιαστική ταυτότητα που θα υιοθετήσουν τα ηλεκτρικά μοντέλα της Honda.

Χάρη στην έξυπνη τοποθέτηση των εξαρτημάτων του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης, το e:Ny1, υπόσχεται μεγάλους χώρους. Στο κέντρο του απέριττου ταμπλό βρίσκεται μία μεγάλη οθόνη αφής 15,1’’, η οποία παρέχει πρόσβαση σε μια ολοκληρωμένη σουίτα επιλογών ενημέρωσης, ψυχαγωγίας και πλοήγησης.

Πιο χαμηλά, η ολοκαίνουργια κεντρική κονσόλα διαθέτει μια λιτή διάταξη με εύκολα προσβάσιμους διακόπτες, πολλούς αποθηκευτικούς χώρους και ασύρματη φόρτιση κινητού τηλεφώνου.

The e:Ny1 βασίζεται στην πρόσφατα εξελιγμένη πλατφόρμα e:N Architecture F της Honda, με κίνηση στους εμπρός τροχούς. Η υψηλής απόδοσης, ελαφριά μονάδα κίνησης περιλαμβάνει σε ένα πακέτο τον ηλεκτροκινητήρα και το σύστημα μετάδοσης και αποδίδει μέγιστη ισχύ 205 ίππων και ροπή 310 Nm.

Κάτω από το πάτωμα βρίσκεται η υψηλής χωρητικότητας μπαταρία ιόντων λιθίου που προσφέρει αυτονομία έως και 412 km και δυνατότητα ταχείας φόρτισης DC, η οποία ολοκληρώνεται από 10 σε 80% σε μόλις 45 λεπτά.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ήταν 26 Ιουλίου 2009 όταν ο Μαξ Μπιάτζι, στην πίστα του Μπρνο στην Τσεχία, πήρε την πρώτη και αλησμόνητη νίκη της Aprilia RSV4 στο...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων “Παρίσι 2024”, ξεκίνησε το ταξίδι της με στόχο να καλύψει 5.202 χιλιόμετρα και 563 ναυτικά μίλια,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η GLA χαρακτηρίζεται από την σπορ και δυναμική σχεδίαση, την εξαιρετική οδηγική συμπεριφορά και τις μεγάλες δυνατότητες εξατομίκευσής της. Αποτέλεσε το πρώτο compact SUV...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Από τις 24 Απριλίου 2024, ξεκίνησε η πιλοτική εφαρμογή του συστήματος ανέπαφων πληρωμών με τραπεζική κάρτα και ψηφιακό πορτοφόλι μέσω των ενεργοποιημένων συσκευών (smartphone,...