Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Η ταχυδρομική υπηρεσία παραδίδει πακέτα σε βομβαρδισμένες πόλεις παρά τον κίνδυνο

Σε πόλεις της Ουκρανίας κοντά στο μέτωπο του πολέμου, το να είσαι ταχυδρόμος είναι μια δουλειά υψηλού κινδύνου. Παίρνουν επιστολές, πακέτα, τρόφιμα ή χρήματα για συντάξεις και τα παραδίδουν στο Chasiv Yar στο Ντονέτσκ όπου οι βομβαρδισμοί είναι συνεχείς. Το ταχυδρομείο φτάνει με ένα θωρακισμένο βαν, υπό στρατιωτική προστασία.

Η Άννα ήταν ταχυδρόμος για 15 χρόνια στην κατεστραμμένη πλέον πόλη Bakhmut. Ποτέ δεν πίστευε ότι θα έπρεπε να δουλέψει με αλεξίσφαιρο γιλέκο.

«Ο καθένας παλεύει στο δικό του μέτωπο τώρα. Και το δικό μας είναι εδώ», λέει. «Για να έρθεις σε ένα τέτοιο μέρος πρέπει να είσαι γενναίος»

Αυτή η ταχυδρομική υπηρεσία είναι μια ζωτική γραμμή για τους κατοίκους που παραμένουν στην πόλη παρά τους συνεχείς βομβαρδισμούς. Τους επιτρέπει να λαμβάνουν γράμματα από την οικογένεια, πακέτα, χρήματα συντάξεων ακόμα και τρόφιμα. Είναι πολύ ευγνώμονες.

«Φυσικά και είμαστε χαρούμενοι. Μας φέρνουν φαγητό, μας φέρνουν χρήματα» , λέει ένας κάτοικος του Chasiv Yar.

«Έρχονται σε ένα τέτοιο μέρος! Πρέπει να είναι γενναίοι για να έρθουν εδώ. Είναι γενναία, είναι γενναία κορίτσια», προσθέτει μια γυναίκα.

Η διανομή πρέπει να γίνει γρήγορα, αφού ο κίνδυνος για τους ταχυδρόμους και για τον πληθυσμό είναι πολύ μεγάλος. Κάθε φορά που έρχονται, καταστρέφονται περισσότερα σπίτια και μένουν λιγότεροι κάτοικοι.

«Δεν μπορώ να πω ότι δεν φοβόμαστε. Φοβάμαι. Αλλά ξέρετε οι εκρήξεις μπορεί να είναι μακριά ή κοντά. Όταν είναι κοντά, μπαίνουμε στα αυτοκίνητά μας και απομακρυνόμαστε», εξηγεί η Άννα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Οι δημοσιογράφοι του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Ιταλίας RAI προχώρησαν σε απεργία διαμαρτυρόμενοι για θέματα έλλειψης προσωπικού και πολιτικών παρεμβάσεων από τη ακροδεξιά κυβέρνηση...

ΔΙΕΘΝΗ

Πέντε εργάτες έχασαν τη ζωή τους σε δυστύχημα στην Casteldaccia, κοντά στο Παλέρμο. Ένας έκτος εργάτης σε σοβαρή κατάσταση μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Παλέρμου,...

ΔΙΕΘΝΗ

Οκτώ νεκροί και 11 τραυματίες είναι ο απολογισμός σύγκρουσης ενός άδειου βυτιοφόρου και ενός μικρού λεωφορείου στην εθνική οδό σε περιοχή του Γκαζιαντεπ της...

ΕΛΛΑΔΑ

Από τη Σέριφο ξεκινά το πρόγραμμα περιοδειών του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. Πρώτος σταθμός στο οδοιπορικό του στη Σέριφο ήταν το...