Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ διερευνά επαναστατικό smartphone της Κίνας

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών αναζητά περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Huawei Mate 60 Pro, ένα κινεζικό smartphone που τροφοδοτείται από ένα προηγμένο τσιπ.

Η νέα εμβληματική συσκευή, η οποία φέρεται να περιλαμβάνει έναν νέο επεξεργαστή 5G Kirin 9000s που αναπτύχθηκε ειδικά για την κινεζική κατασκευάστρια εταιρεία Huawei, σόκαρε πρόσφατα τους εμπειρογνώμονες του κλάδου, οι οποίοι δεν καταλάβαιναν πώς η εταιρεία θα είχε την τεχνολογία για την κατασκευή ενός τέτοιου τσιπ μετά τις σαρωτικές προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών να περιορίσουν την πρόσβαση της Κίνας σε ξένη τεχνολογία τσιπ.

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων του Λευκού Οίκου την Τρίτη ότι οι ΗΠΑ χρειάζονται «περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον ακριβή χαρακτήρα και τη σύνθεσή του» για να διαπιστώσουν αν η Huawei παρέκαμψε τους αμερικανικούς περιορισμούς στις εξαγωγές ημιαγωγών για να δημιουργήσει το νέο τσιπ.

Το 2019, η κυβέρνηση της αμερικής απαγόρευσε στις αμερικανικές εταιρείες να πωλούν λογισμικό και εξοπλισμό στη Huawei και περιόρισε τις συνεργασίες διεθνών κατασκευαστών τσιπ που χρησιμοποιούν τεχνολογία αμερικανικής κατασκευής με τη Huawei. Η κυβέρνηση επικαλέστηκε ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια, όπως το ενδεχόμενο κυβερνοεπιθέσεων ή κατασκοπείας από την κινεζική κυβέρνηση. Η ενσωμάτωση ενός τσιπ 5G προσαρμοσμένης κατασκευής θα αποτελούσε σημαντικό σημείο αναφοράς για τη Huawei, καθώς παλεύει με τον αντίκτυπο των αμερικανικών περιορισμών στις δραστηριότητές της στον τομέα των συσκευών. Η Huawei δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε σχετικό αίτημα για δηλώσεις.

«Νομίζω ότι η αντίδραση στην Κίνα φαίνεται να είναι ένας μαζικός ενθουσιασμός επειδή η Huawei, η οποία κάποτε διεκδικούσε να γίνει η νούμερο ένα μάρκα smartphone παγκοσμίως, θεωρείται ότι παλεύει να επιστρέψει στην αγορά smartphone με σήμα κατατεθέν το “Made In China”, δήλωσε στο CNN ο Ντέιβιντ ΜακΚουίν, διευθυντής στην εταιρεία ερευνών αγοράς ABI Research.

Ωστόσο, ανέφερε ότι το κινητό εγείρει ερωτήματα σχετικά με το πώς η Huawei κατάφερε να κυκλοφορήσει το τηλέφωνο όταν έχει περάσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια υπό αμερικανικούς περιορισμούς που απαγορεύουν την πρόσβαση στην τεχνολογία 5G.

«Ενώ η πρόσβαση στο 5G για την παραγωγή των τσιπ είναι ένα ζήτημα, δεν είμαι σίγουρος πώς η εταιρεία κατάφερε να προμηθευτεί όλα τα άλλα εξαρτήματα που πρέπει να μπουν σε ένα smartphone 5G, όπως ενισχυτές ισχύος, διακόπτες και φίλτρα», είπε.

Όταν η Huawei παρουσίασε το smartphone Mate 60 Pro στα τέλη του περασμένου μήνα, δεν συμπεριέλαβε πολλές πληροφορίες σχετικά με το τσιπ στη σελίδα προϊόντος του ιστοτόπου της, πέρα από το ότι υπόσχεται καλύτερη εμπειρία επικοινωνίας και πιο σταθερή σύνδεση δικτύου. Την περασμένη εβδομάδα, όμως, η εταιρεία συμβούλων TechInsights έκανε μια ανάλυση του Mate 60 για να ρίξει μια πιο προσεκτική ματιά στο τσιπ, το οποίο φάνηκε να είναι ένας επεξεργαστής 7 νανομέτρων που κατασκευάστηκε από την κινεζική Semiconductor Manufacturing International Corporation (SMIC).

Η SMIC, η οποία είναι εν μέρει κρατική κινεζική εταιρεία, συμπεριλήφθηκε στους περιορισμούς εξαγωγών που έθεσε η κυβέρνηση των ΗΠΑ πριν από αρκετά χρόνια.

Πηγή: CNN

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η συγκεκριμένη απόφαση φαίνεται να βρίσκει πολλή κριτική σε μία μεγάλη μερίδα της κοινωνίας» σχολίασε η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως το πρωί της Μ....

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις ποινές για τον εμπρησμό εξ αμελείας με βάση το νέο ποινικό κώδικα αναφέρθηκε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, σε...

ΕΛΛΑΔΑ

Γνωστοποιήθηκαν τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για το νέο δικαστικό χάρτη στην Αττική που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης, και συγκεκριμένα για...

ΔΙΕΘΝΗ

Οι συγγενείς δύο Ισραηλινών ομήρων, που εμφανίστηκαν το Σάββατο σε ένα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Χαμάς, ζήτησαν σήμερα την άμεση απελευθέρωσή τους,...