Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Οι ηγέτες του τεχνολογικού τομέα σήμερα στο Κογκρέσο για να συζητήσουν Τεχνητή Νοημοσύνη

Ο πρόεδρος της αμερικανικής Γερουσίας Τσακ Σούμερ υποδέχεται σήμερα στο Καπιτώλιο τους ηγέτες του τεχνολογικού τομέα των ΗΠΑ, ανάμεσά τους τους επικεφαλής της Tesla Έλον Μασκ, της Meta Μαρκ Ζάκερμπεργκ και της Alphabet Σουντάρ Πιτσάι, για κεκλεισμένων των θυρών συζήτηση με θέμα την θέσπιση ασφαλιστικών δικλείδων για την Τεχνητή Νοημοσύνη από το Κονγκρέσο.

«Για το Κογκρέσο η θέσπιση νομοθεσίας για την Τεχνητή Νοημοσύνη είναι ένα από τα πλέον περίπλοκα και σημαντικά θέματα που έχει ποτέ αντιμετωπίσει το Σώμα», δήλωσε χθες ο Τσακ Σούμερ.

Τα μέλη του Κογκρέσου αγωνίζονται να μετριάσουν τους κινδύνους που προέρχονται από την αναδυόμενη τεχνολογία που γνώρισε έκρηξη σε επενδύσεις και καταναλωτικό ενδιαφέρον μετά την εμφάνιση των OpenAI και ChatGPT.

Αυτό που επιδιώκει το Κογκρέσο είναι η θέσπιση ασφαλιστικών δικλείδων που θα προστατεύουν από επικίνδυνα deepfakes, ανάμειξη σε εκλογικές διαδικασίες και επιθέσεις επί κρίσιμης σημασίας υποδομών.

Προσκεκλημένοι είναι επίσης ο Σαμ Άλτμαν της OpenAI, ο Γένσεν Χουάνγκ της Nvidia, ο Σάτια Ναντέλα της Microsoft, ο Αρβίντ Κρίσνα της IBM , ο Μπιλ Γκέιτς, η πρόεδρος της AFL-CIO Λιζ Σούλερ και οι γερουσιαστές Μάικ Ράουντς, Μάρτιν Χάινριχ και Τοντ Γιανγκ.

Ο Τσακ Σούμερ, ο οποίος συζήτησε θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης με τον Μασκ τον Απρίλιο, θέλει οι σημερινοί του συνομιλητές να συζητήσουν «γιατί το Κογκρέσο πρέπει να δραστηριοποιηθεί, τι ερωτήματα πρέπει να τεθούν και πώς θα οικοδομηθεί συναίνεση για ασφαλή καινοτομία».

Τον Μάρτιο, ο Έλον Μασκ και ομάδα ειδικών και στελεχών του τομέα της τεχνητής νοημοσύνης πρότειναν εξάμηνη παύση στην ανάπτυξη ισχυρότερων από το OpenAI και το ChatGPT-4 συστημάτων, επικαλούμενοι πιθανούς κινδύνους για την κοινωνία.

Αυτήν την εβδομάδα, το Κογκρέσο οργανώνει τρεις χωριστές ακροάσεις σχετικά με την Τεχνητή Νοημοσύνη. Ο πρόεδρος της Microsoft Μπράντ Σμιθ δήλωσε στην υποεπιτροπή Δικαιοσύνης της Γερουσίας χθες ότι το Κονγκρέο πρέπει «να ζητήσει φρένα ασφαλείας για την Τεχνητή Νοημοσύνη που θα ελέγχει ή θα διαχειρίζεται τις κρίσιμης σημασίας υποδομές».

Ο Μπραντ Σμιθ παρέβαλε τις ασφαλιστικές δικλείδες της Τεχνητής Νοημοσύνης με την «εγκατάσταση διακοπτών κυκλώματος σε κτίρια, φρένων έκτακτης ανάγκης σε σχολικά λεωφορεία και συστημάτων αποτροπής σύγκρουσης σε αεροπλάνα».

Οι ρυθμιστικές αρχές αγωνίζονται να σχεδιάσουν κανόνες που θα διέπουν την χρήση της Γενετικής Τεχνητής Νοημοσύνης, που έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει κείμενο και εικόνα η τεχνητή προέλευση της οποίας είναι μη ανιχνεύσιμη κατ’ ουσίαν.

Adobe, IBM, Nvidia και πέντε ακόμη εταιρείες ανακοίνωσαν χθες ότι υπέγραψαν τις δεσμεύσεις του προέδρου Τζο Μπάιντεν για την Τεχνητή Νοημοσύνη, οι οποίες απαιτούν την λήψη μέτρων για να διασφαλισθεί ότι τα προϊόντα Τεχνητής Νοημοσύνης των εταιρειών είναι ασφαλή και δεν θα χρησιμοποιούνται για καταστροφικούς στόχους πριν κυκλοφορήσουν. Οι Google, OpenAI και Microsoft υπέγραψαν τις δεσμεύσεις αυτές τον Ιούλιο. Ο Λευκός Οίκος επεξεργάζεται επίσης προεδρικό διάταγμα σχετικά με την Τεχνητή Νοημοσύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το υπουργείο Υγείας ελέγχει καθημερινά τη διαθεσιμότητα των φαρμάκων στην αγορά, ώστε να διακριβωθεί η επάρκεια τους και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα τυχόν ελλείψεων....

ΕΛΛΑΔΑ

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ανάρτησε στην ιστοσελίδα ( www.ministryofjustice.gr ), την προκήρυξη για την πλήρωση πεντακόσιων (500) οργανικών θέσεων του κλάδου Δικαστικής Αστυνομίας (κατηγοριών ΠΕ,...

ΕΛΛΑΔΑ

«Οι ελλείψεις στα φάρμακα έχουν ομαλοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό» τόνισε η γραμματέας Φαρμακαποθηκάριων Ελλάδος, κ. Ειρήνη Μαρκάκη στη εκπομπή της ΕΡΤ «NewsRoom», με τη...

ΔΙΕΘΝΗ

Οι φορολογικές ελαφρύνσεις για τους αλλοδαπούς κατοίκους στην Πορτογαλία «δεν δικαιολογούνται πλέον», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα, προαναγγέλλοντας τον τερματισμό του προγράμματος αυτού το...