Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Eχθροπραξίες σε τρία μέτωπα – Βαριές απώλειες ανακοίνωσαν Χαμάς και Χεζμπολάχ

Σε τρία μέτωπα έχει εξαπλωθεί πλέον ο πόλεμος του Ισραήλ κατά της Χαμάς με 55 νεκρούςαπό τους ολονύκτιους βομβαρδισμούς στη Γάζα, νεκρούς από πλήγμα στη Τζενίν της Δυτικής Όχθης και νέες εχθροπραξίες στη μεθόριο του βόρειου Ισραήλ με τον Λίβανο. Εκεί, η φιλο- ιρανική Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι βρίσκεται στην καρδιά του πολέμου, καθώς μετρά τις τελευταίες ώρες έξι απώλειες και εξαπολύει επιθέσεις με συνεχή και τα πυρά του ισραηλινού στρατού.

Από τη μεθόριο του Ισραήλ με τον Λίβανο ο απεσταλμένος της ΕΡΤ, Κώστας Καντούρης μαζί με τον οπερατέρ Γιάννη Παρίση και τον ηχολήπτη Γιάννη Παπαχρήστο, περιγράφει ότι οι καπνοί που διακρίνονται, μαρτυρούν τη σφροδρότητα των εχθροπραξιών.

Από τη Σντερότ του νότιου Ισραήλ, η Ευτυχία Πενταράκη με οπερατέρ τον Κάρλος Ρούβιο και ηχολήπτρια την Παναγιώτα Δερβιτσιώτη, υπενθυμίζει ότι το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι εντείνονται οι επιδρομές «ως προετοιμασία της επόμενης φάσης του πολέμου».

Σε 55 ανέρχονται οι νεκροί Παλαιστίνιοι από τα ολονύκτια πλήγματα

Όπως περιγράφει η Ευτυχία Πενταράκη, από χτες (Σάββατο 21/10) οι βομβαρδισμοί από τα μαχητικά είναι ασταμάτητοι, μέρα και νύχτα. Οι νεκροί το τελευταίο 24ωρο ξεπερνούν τους 266 σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές.

Από τα ισραηλινά πλήγματα στη διάρκεια της νύκτας σκοτώθηκαν δεκάδες Παλαιστίνιοι μαχητές, περιλαμβανομένου του αναπληρωτή επικεφαλής των δυνάμεων εκτόξευσης ρουκετών της Χαμάς.

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ ανέφερε ακόμα ότι το Ισραήλ έριξε φυλλάδια με μήνυμα ότι πως «κάθε άτομο που έχει επιστρέψει ή βρίσκεται ακόμη στην πόλη της Γάζας για το Ισραήλ θεωρείται είτε τρομοκράτης είτε συνεργός των τρομοκρατών και θα υποστεί τις συνέπειες». Ανησυχία προκαλούν οι πληροφορίες ότι υπήρξαν ισραηλινά πλήγματα και στα αεροδρόμια της Συρίας, συγκεκριμένα στη Δαμασκό και στο Χαλέπι.

 Το 40% των νεκρών Παλαιστινίων από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ και το 70% των τραυματιών ήταν παιδιά

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας δήλωσε σήμερα ότι από την 7η Οκτωβρίου οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας είχαν ως συνέπεια τον θάνατο 4.651 Παλαιστινίων εκ των οποίων το 40% ήταν παιδιά.

Περισσότεροι από 14.245 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν με το 70% από αυτούς να είναι γυναίκες και παιδιά.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Ασράφ Αλ-Κούντρα δήλωσε ότι οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στοίχισαν τη ζωή σε 266 Παλαιστίνιους κατά το τελευταίο 24ωρο, μεταξύ αυτών και 117 παιδιών.

Εκκενώνονται επιπλέον 14 χωριά στη μεθόριο Ισραήλ – Λιβάνου

Η ένταση στη μεθόριο μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου οξύνθηκε περαιτέρω χθες Σάββατο μετά τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν, στη διάρκεια των οποίων σκοτώθηκαν έξι μαχητές της Χεζμπολάχ.

Ο παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ έκανε λόγο από την πλευρά του για τον θάνατο ενός μέλους του.

Από την ισραηλινή πλευρά, ο στρατός ανακοίνωσε ότι τρεις στρατιώτες τραυματίστηκαν, ένας εκ των οποίων σοβαρά. Εξάλλου δύο Ταϊλανδοί εργάτες γης επίσης τραυματίστηκαν.Η Χεζμπολάχ επιτίθεται και σέρνει τον Λίβανο σε έναν πόλεμο από τον οποίο δεν θα έχει κανένα όφελος, αλλά από τον οποίο κινδυνεύει να χάσει πολλά», προειδοποίησε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Τζόναθαν Κόρνικους σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X.

Η πρώτη σε 20 χρόνια αεροπορική επιδρομή F -16 στη Δ. ‘Οχθη

Το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή στη Τζενίν στη βόρεια Δυτική Όχθη τα ξημερώματα της Κυριακής, υποστηρίζοντας ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί ένα τζαμί ως «τρομοκρατικό κρησφύγετο».

Αξιωματούχοι της Παλαιστινιακής Αρχής δήλωσαν ότι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν χτυπήθηκε το τέμενος Al-Ansar.

Ο ισραηλινός στρατός δεν επιβεβαίωσε εάν έγινε με αεροπλάνο, ελικόπτερο ή drone κ επίθεση στην Τζενίν , αλλά τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι επρόκειτο για μαχητικό αεροσκάφος.

Σε σκηνικό χάους η δεύτερη αυτοκινητοπομπή με ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Δεύτερο κομβόι με φορτηγά ανθρωπιστικής βοήθειας εισήλθε στο συνοριακό πέρασμα της Ράφα, ενώ επιθεωρείται πριν κατευθυνθεί προς τη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας, αλλά και ανθρωπιστικές πηγές στη Ράφα.

Συνολικός αριθμός περίπου 17 φορτηγών βρίσκονταν στο συνοριακό πέρασμα για επιθεώρηση πριν την είσοδό τους στη Γάζα, όπως δήλωσαν οι ίδιες πηγές, υπενθυμίζοντας ότι όροι που έθεσε το Ισραήλ είναι να μην έχει τον έλεγχο της βοήθειας η Χαμάς και να μην μεταφερθούν καύσιμα στη Γάζα, τα οποία ωστόσο αναμένουν πέντε νοσοκομείαπου δεν λειτουργούν λόγω διακοπής ηλεκτρικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Γενικός Γραμματέας του Κ.Κ.Ε Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την ομιλία του σε συγκέντρωση στον Πειραιά τόνισε, ότι «Με το Κ.Κ.Ε υπάρχει ελπίδα ότι μπορεί...

ΕΛΛΑΔΑ

Mε τη μέγιστη θερμοκρασία να σημειώνεται στους Ποτάμους Λασιθίου με 35,6 °C.  , υγρασία και σκόνη μετατρέπουν την εικόνα στα κεντρικά και νότια της χώρας σαν να...

ΔΙΕΘΝΗ

Επαναληπτικές βουλευτικές εκλογές σε επτά εκλογικά τμήματα της Βόρειας Μακεδονίας θα διεξαχθούν την Τετάρτη 22 Μαϊου αποφάσισε το εκλογοδικείο της χώρας, λόγω παρατυπιών που...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τη δεδομένη πολιτική βούληση της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να στηρίξει και να προωθήσει έμπρακτα την υγιή επιχειρηματικότητα εξέφρασε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας,...