Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Μακελειό στο Μεξικό: Τουλάχιστον 11 αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους από επίθεση ενόπλων

Τουλάχιστον 11 αστυνομικοί έχασαν χθες Δευτέρα τη ζωή τους από ένοπλή επίθεση που σημειώθηκε σε περιοχή του Μεξικού η οποία πλήττεται από βία που σχετίζεται με τη διακίνηση ναρκωτικών, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Στόχος αγνώστων ήταν μια περίπολος ασφαλείας στο δήμο Κογιούκα ντε Μπενίτεθ στη νότια πολιτεία Γκερέρο, δήλωσε ο εισαγγελέας Αλεχάντρο Ερνάντες.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, 11 μέλη της τοπικής αστυνομίας δέχθηκαν επίθεση και έχασαν τη ζωή τους», είπε, προσθέτοντας ότι ερευνάται το κίνητρο της σφαγής.

Ένας ανώτερος αξιωματούχος της κρατικής ασφάλειας βρισκόταν στην αυτοκινητοπομπή όταν αυτή δέχθηκε την επίθεση, δήλωσαν οι αρχές.

Το Μεξικό μαστίζεται από την αιματοχυσία που σχετίζεται με τα καρτέλ και στην οποία έχουν δολοφονηθεί περισσότεροι από 420.000 άνθρωποι από τότε που η κυβέρνηση ανέπτυξε τον στρατό στον πόλεμο κατά των ναρκωτικών το 2006.

Το Γκερέρο είναι μια από τις πιο βίαιες περιοχές του Μεξικού, λόγω των συγκρούσεων μεταξύ αντίπαλων εμπόρων ναρκωτικών και των δυνάμεων ασφαλείας.

Πηγή: AFP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Στην 20η επέτειο της διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ, Josep Borell, μίλησε για την κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια και εκτίμησε...

ΕΛΛΑΔΑ

Άνοιξε η πλατφόρμα της ΔΥΠΑ για τις παιδικές κατασκηνώσεις και σύμφωνα με τον διοικητή της ΔΥΠΑ, Σπύρο Πρωτοψάλτη, 70.000 παιδιά θα πάνε φέτος κατασκήνωση....

ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Γουστάβο Πέτρο ανακοίνωσε πως διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις της χώρας του με το Ισραήλ, κατηγορώντας τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι «ήταν ωραίο πράγμα να βλέπεις» τους αστυνομικούς της Νέας Υόρκης να...