Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Λύθηκε το μυστήριο με τον τραγικό θάνατο του πιο τολμηρού πιλότου της Αεροπορίας των ΗΠΑ

Λύθηκε το μυστήριο με τον τραγικό θάνατο του πιο τολμηρού πιλότου της Αεροπορίας των ΗΠΑ

νας πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας είχε χάσει τη ζωή του στις 4 Απριλίου, όταν με την ομάδα επιδείξεων του που πετούσε με F-16 Thunderbirds, έχασε τις αισθήσεις του κατά τη διεξαγωγή του ριψοκίνδυνου ελιγμού “Split S”, με αποτέλεσμα να διεξαχθεί έρευνα γύρω από τα αίτια του τραγικού περιστατικού.

Η επίδειξη έλαβε μέρος στο Nevada Test and Training Range κοντά στην Creech Air Force Base, στη Νεβάδα.

Τελικά, την Τρίτη, η έρευνα διαπίστωσε ότι ο Del Bagno έχασε τις αισθήσεις του για πέντε δευτερόλεπτα μετά από ατμοσφαιρική πίεση περίπου 8,56 Gs. Πρόλαβε να συνέλθει σχετικώς ένα δευτερόλεπτο πριν από την πρόσκρουση, αλλά δεν κατάφερε να αποτρέψει το μοιραίο.

Ο Del Bagno ήταν γνωστός για την εξαιρετική φυσική του κατάσταση και είχε πραγματοποιήσει με επιτυχία πολλούς χειρισμούς που απαιτούσαν την αντιμετώπιση μεγάλο βαθμού ατμοσφαιρικής πίεσης G, όπως έδειξε η έρευνα., η έρευνα έδειξε.

Αλλά η φυσική κατάσταση δεν είναι αρκετή για να προστατεύσει τον πιλότο από τις συνέπειες μετάβασης από αρνητικά σε θετικά G, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε γρήγορη πτώση της εγκεφαλικής πίεσης.

Λίγο πριν τη συντριβή, ο Del Bagno πετούσε ανάποδα, σύμφωνα με την έρευνα. Στα τελευταία δύο δευτερόλεπτα που πετούσε έτσι, υπέστη μια απότομη αύξηση στις αρνητικές δυνάμεις G, οι οποίες μείωσαν την πίεση του αίματος και τον καρδιακό ρυθμό του στο σημείο που προκάλεσε στον πιλότο την απώλεια των αισθήσεών του.

“Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα αιμοφόρα αγγεία του να διασταλούν σε τέτοιο βαθμό,έτσι ώστε το αίμα να ρέει μακριά από τον εγκέφαλο κατά την έναρξη των θετικών δυνάμεων G που κατ’ επέκταση οδήγησε σε μειωμένο καρδιακό ρυθμό και πίεση του αίματος, καθιστώντας πιο δύσκολο για τον οργανισμό να διαχειριστεί, προσαρμοστεί και να αντιμετωπίσει την απότομη αλλαγή αυτή στη δυναμική ” ανέφερε η έρευνα.

Ως αποτέλεσμα, ο Del Bagno δεν ήταν προετοιμασμένος φυσικά όταν εκτέλεσε τον περίφημο ελιγμό “Split S”, κατά τη διάρκεια του οποίου δέχθηκε δυνάμεις 9 G, σύμφωνα με την έρευνα, η οποία ανέφερε πως ο πιλότος έπρεπε να περιμένει δύο ακόμα δευτερόλεπτα προτού εκτελέσει αυτόν τον ελιγμό.

Οι πιλότοι μαχητικών διδάσκονται πολλούς τρόπους για να προετοιμαστούν για την ξαφνική εμφάνιση των θετικών δυνάμεων του G για να αποφευχθεί η απώλεια των αισθήσεών τους, δήλωσε ο Αντισμηναγός εν αποστρατεία Darren Sorenson, πρώην πιλότος της F-15 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Δείτε βίντεο από τις συγκλονιστικές επιδείξεις των F-16 Thunderbird :

https://youtu.be/GVCUIlaMq1g

Πηγή: ON ALERT

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων από το Ουισκόνσιν έχασε τη ζωή του όταν χτυπήθηκε από κεραυνό κοντά στον Λευκό Οίκο στην Ουάσιγκτον, ανακοίνωσε η αστυνομία. Ο...

ΕΛΛΑΔΑ

Πακέτο βοήθειας ύψους 1 δισ. δολαρίων αναμένεται να προσφέρουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία, ένα από τα μεγαλύτερα μέχρι στιγμής ποσά που έχει διατεθεί για...

ΕΛΛΑΔΑ

Τα άτομα με μακρά Covid-19 ταλαιπωρούνται από επίμονα συμπτώματα που διαρκούν για εβδομάδες ή και μήνες μετά την αρχική λοίμωξη με τον κορονοϊό. Ωστόσο,...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεργεία έρευνας και διάσωσης πηγαίνουν πλέον πόρτα-πόρτα για να εντοπίσουν θύματα των πλημμυρών, οι οποίες συγκαταλέγονται στις πιο καταστροφικές που έχουν πλήξει ποτέ το...