Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Πόλεμος στο Ισραήλ – Νετανιάχου: Καμία προσωρινή κατάπαυση του πυρός χωρίς την απελευθέρωση των ομήρων μας

Την πληροφορία ότι είπε στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος επισκέφθηκε το Ισραήλ, ότι απορρίπτει οποιαδήποτε προσωρινή διακοπή του αγώνα κατά της Χαμάς που δεν περιλαμβάνει «την απελευθέρωση των ομήρων» ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ανέφερε ακόμη ότι το Ισραήλ «δεν θα επιτρέψει την είσοδο καυσίμων στη Γάζα».

Ο Νετανιάχου ξεκίνησε υποσχόμενος ότι «η νίκη θα είναι “οξεία και καθαρή” και θα έχει “απήχηση για πολλές γενιές”».

Λέει ότι οι εχθροί του Ισραήλ έχουν στόχο να καταστρέψουν τη χώρα και θα αποτύχουν. «Δεν θα σταματήσουμε μέχρι τη νίκη», αναφέρει, διευκρινίζοντας ότι αυτό σημαίνει «να καταστρέψουμε τη Χαμάς, [και να επιτύχουμε] την επιστροφή των ομήρων και την αποκατάσταση της ασφάλειας για τους πολίτες και τα παιδιά μας».

Ο ίδιος επαινεί τους γενναίους στρατιώτες του Ισραήλ, λέγοντας ότι σκοτώνουν τρομοκράτες «όλο το εικοσιτετράωρο» στη Γάζα, με στενή συνεργασία μεταξύ των χερσαίων και αεροπορικών δυνάμεων του IDF.

Προειδοποίησε δε τους «εχθρούς του Ισραήλ στο βορρά» να μην κάνουν το λάθος της κλιμάκωσης του πολέμου. «Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο θα σας κοστίσει αυτό» σημείωσε.

Αναφορικά με την επίσκεψη Μπλίνκεν, επισήμανε ότι την εκτιμά την υποστήριξη του Προέδρου Μπάιντεν και των ΗΠΑ, ενώ τόνισε ότι έδειξε στον Μπλίνκεν πλάνα από τις θηριωδίες της Χαμάς, στα οποία ο υπουργός αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα.

Ανέφερε ότι είπε στον Μπλίνκεν πως «το Ισραήλ αρνείται μια προσωρινή κατάπαυση του πυρός που δεν περιλαμβάνει την απελευθέρωση των ομήρων». Και πως «το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει την είσοδο καυσίμων στη Γάζα και αντιτίθεται στην αποστολή χρημάτων στη Λωρίδα της Γάζας».

«Προσπαθούμε να πολεμήσουμε με τον ελάχιστο κίνδυνο για τους πολεμιστές μας, αλλά θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να νικήσουμε τους εχθρούς μας», καταλήγει ο Νετανιάχου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Με απόφαση του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χορηγείται αμνηστία στους καταδικασθέντες πρωταίτιους του πραξικοπήματος της 28ης Φεβρουαρίου 1997 απόστρατους στρατηγούς, οι οποίοι...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόταση νόμου για το φορολογικό με μείωση στον ΕΝΦΙΑ και άλλες ρυθμίσεις, κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Στόχος, η τόνωση του διαθέσιμου εισοδήματος και της αγοραστικής...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τον κίνδυνο να βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων αντιμετωπίζουν χιλιάδες φορολογούμενοι, λόγω των πολλών προβλημάτων που καταγράφονται στη διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Έκτακτα επιδόματα...

ΔΙΕΘΝΗ

Η αστυνομία στη Σουηδία συνέλαβε πολλούς ανθρώπους και απέκλεισε περιοχή στη Στοκχόλμη, αφού αστυνομικοί σε περιπολικό δήλωσαν ότι άκουσαν πυροβολισμούς, με την ισραηλινή πρεσβεία...