Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Μακελειό σε πανεπιστήμιο στην Πράγα: Τουλάχιστον 11 νεκροί και 24 τραυματίες

Τρόμος και πανικός επικράτησε στο κέντρο της Πράγας όπου, σύμφωνα με πληροφορίες 11 άτομα έχασαν τη ζωή τους συμπεριλαμβανομένου του δράστη, από πυροβολισμούς σε Πανεπιστήμιο ενώ υπάρχουν και 24 τραυματίες.

Θυμίζουμε πως ένοπλος άνοιξε πυρ σήμερα στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου, στο κέντρο της Πράγας, σκοτώνοντας πολυάριθμους ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους προτού ο δράστης «εξολοθρευτεί» από την αστυνομία.

Η τσεχική αστυνομία ανακοίνωσε στο Twitter, ότι λίγο μετά τις 15:00 τοπική ώρα (16:00 ώρα Ελλάδας) κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της για ένα περιστατικό που συνέβη σε εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Πλατεία Γιαν Πάλαχ της τσεχικής πρωτεύουσας. Αργότερα είπε ότι αστυνομικές δυνάμεις εξουδετέρωσαν τον δράστη.

«Όλο το κτίριο εκκενώνεται αυτήν τη στιγμή και υπάρχουν πολυάριθμοι νεκροί και δεκάδες τραυματίες στο σημείο», ανέφερε η αστυνομία.

Ο υπουργός Εσωτερικών Βιτ Ρακούσαν δήλωσε στη κρατική τηλεόραση ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί η παρουσία κανενός άλλου ενόπλου δράστη και κάλεσε τους ανθρώπους να ακολουθήσουν τις οδηγίες της αστυνομίας.

Ένα email προς το προσωπικό της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Καρόλου ανέφερε ότι ένας ένοπλος δράστης βρισκόταν σε ένα από τα κτίριά του Πανεπιστημίου. Η διοίκηση του Πανεπιστημίου καλούσε το προσωπικό να «μην μετακινηθεί». «Μην πάτε πουθενά, αν είστε στα γραφεία, κλειδώστε τα και τοποθετήστε έπιπλα μπροστά στην πόρτα, σβήστε τα φώτα», ανέφερε το email.

Η αστυνομία απέκλεισε το σημείο και ζήτησε από τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Φοιτητές σκαρφάλωσαν σε πεζούλια για να σωθούν

Σύμφωνα με τις τελευταίες ενημερώσεις μεγάλος είναι ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών. Οι φοιτητές σκαρφάλωσαν στην κορυφή του κτιρίου για να σωθούν από τον δράστη.

Σύμφωνα με καθηγητή που διδάσκει στο πανεπιστήμιο, οι φοιτητές και το προσωπικό έλαβαν το απόγευμα της Πέμπτης ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να μείνουν σε ασφαλές μέρος εντός του ιδρύματος. «Έχουμε οχυρωθεί στον δεύτερο όροφο, οι πυροβολισμοί σημειώνονταν στον τέταρτο», ανέφερε σε τοπικό μέσο προσθέτοντας ότι ακούστηκε μεγάλος αριθμός πυροβολισμών.

Παρόμοιο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έλαβαν και οι εργαζόμενοι Σχολής Τεχνών, η οποία βρίσκεται επίσης στην ίδια οδό με το Πανεπιστήμιο Καρόλου. «Μείνετε στη θέση σας, μην πάτε πουθενά. Εάν βρίσκεστε σε γραφεία, κλειδώστε τα και τοποθετήστε έπιπλα μπροστά από τις πόρτες. Κλείστε τα φώτα, ο δράστης βρίσκεται πιθανόν στον τέταρτο όροφο του κτιρίου στην πλατεία Jan Palach», ανέφερε το ηλεκτρονικό μήνυμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρήσιμες συμβουλές δίνει στους καταναλωτές ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) καθώς πλησιάζει το Πάσχα και ξεκινούν σε όλη την χώρα οι προετοιμασίες για...

ΕΛΛΑΔΑ

Με διεκδικήσεις για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, εργασιακά δικαιώματα και αδέσμευτη ενημέρωση, οι Ομοσπονδίες του κλάδου των ΜΜΕ ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις...

ΕΛΛΑΔΑ

Αθώα κήρυξε με τη σημερινή ομόφωνη απόφασή του το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας την Ρένα Δούρου για την υπόθεση της τραγωδίας στο Μάτι. Η...

ΔΙΕΘΝΗ

Το Σουδάν ζήτησε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για να εξετάσει αυτό που θεωρεί ως «επιθετικότητα» από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) «εναντίον του...