Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκική αεροπορική επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία – Έξι άμαχοι νεκροί

Έξι άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα 25/12 σε τουρκικές αεροπορικές επιδρομές στη βορειοανατολική Συρία, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Κούρδων, έγινε γνωστό από μια ΜΚΟ και ένα κουρδικό μέσο ενημέρωσης.

Η Τουρκία ανακοίνωσε το Σάββατο μια αεροπορική επιχείρηση «εναντίον τρομοκρατικών στόχων στο βόρειο τμήμα της Συρίας και του Ιράκ» ως αντίποινα για τον θάνατο 12 στρατιωτών της σε διάστημα δύο ημερών.

«Έξι άμαχοι σκοτώθηκαν σε διαφορετικά τουρκικά αεροπορικά πλήγματα», δήλωσε ο Ράμι ΄Αμπντελ Ραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με έδρα το Λονδίνο.

Μεταξύ των θυμάτων, τέσσερις ήταν εργαζόμενοι σε ένα τυπογραφείο στην πόλη Καμισλί, στην επαρχία Χασάκα, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Επιπλέον, «σε έναν βομβαρδισμό σε έναν μύλο κοντά στο Καμισλί έχασε τη ζωή του ένας άμαχος, ενώ ένας άλλος σκοτώθηκε σε έναν χώρο αποθήκευσης αερίου», συμπλήρωσε.

Τα πλήγματα στοχοθέτησαν τουλάχιστον 12 στόχους, όλοι τους εγκαταστάσεις που διαχειρίζεται η ημι-αυτόνομη κουρδική διοίκηση, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο και ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου στην περιοχή.

Το επίσημο κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Anha έκανε επίσης λόγο για έξι νεκρούς, εκ των οποίων 4 στο τυπογραφείο, προσθέτοντας πως άλλοι έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους για την προταθείσα εκεχειρία στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια...

ΕΛΛΑΔΑ

Θύματα τροφικής δηλητηρίασης έπεσαν δεκάδες μαθητές στη Λαμία. Τα παιδιά Δημοτικού από τουλάχιστον δύο σχολεία, έφαγαν σχολικά γεύματα και λίγες ώρες μετά άρχισαν να...

ΕΛΛΑΔΑ

Φροντιστηριακό υλικό για μαθητές όλων των τάξεων, μαθήματα για παιδιά ακριτικών περιοχών αλλά και πλατφόρμα ενημέρωσης γονέων είναι τα ηλεκτρονικά εργαλεία που με τη νέα...

ΕΛΛΑΔΑ

Στα χέρια του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι το θέμα της εκλογής των μελών της ΑΔΑΕ και του ΕΣΡ, μετά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του...