Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Έκκληση ακτιβιστών στους ψηφοφόρους να γράψουν «κατάπαυση του πυρός» στη Γάζα στα ψηφοδέλτια στο Νιου Χάμσαϊρ

Ακτιβιστές καλούν τους Αμερικανούς ψηφοφόρους να γράψουν σήμερα «κατάπαυση του πυρός» στα ψηφοδέλτια στην πολιτεία ΝιουΧάμσαϊρ , προκειμένου να εγκαλέσουν με αυτό τον τρόπο τον Δημοκρατικό πρόεδρο για την υποστήριξή του στο Ισραήλ, παρά την ανθρωπιστική καταστροφή στη Λωρίδα της Γάζας.

«Ψηφίστε κατάπαυση του πυρός»: συλλογικότητα οργανώσεων που εναντιώνονται στον πόλεμο βλέπει στη χειρονομία αυτή τρόπο να αναγκαστεί ο Τζο Μπάιντεν να πάρει θέση εναντίον της συνέχισης της επίθεσης του ισραηλινού στρατού στον παλαιστινιακό θύλακο, με διακηρυγμένο στόχο την «εξάλειψη» της Χαμάς.

Η βασική αναμέτρηση σήμερα διεξάγεται στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων, όπου η Νίκι Χέιλι ελπίζει να κάνει την απρόσμενη ανατροπή, να κερδίσει το μεγάλο φαβορί Ντόναλντ Τραμπ. Οι Δημοκρατικοί στην πολιτεία οργανώνουν επίσης ψηφοφορία, μολονότι η εθνική οργάνωση του κόμματος δεν την αναγνωρίζει και στην πράξη δεν θα έχει καμιά επίπτωση για τον υποψήφιο για την επανεκλογή του Τζο Μπάιντεν.

«Αυτούς τους τελευταίους τρεις μήνες, ενώ ο κόσμος παρακολουθούσε να χειροτερεύει ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας, η κυβέρνηση Μπάιντεν απέρριψε όλα τα αιτήματα να καλέσει να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός και να βάλει τέλος στην αμερικανική υποστήριξη στο Ισραήλ», ανέφερε η συλλογικότητα μέσω X (του πρώην Twitter).

«Έτσι μεταφέρουμε τη μάχη μας εκεί όπου οι Δημοκρατικοί έχουν να κάνουν μια επιλογή: στις κάλπες», πρόσθεσε. «Μολονότι ο Τζο Μπάιντεν σχεδόν σίγουρα θα εξασφαλίσει το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος φέτος, πρέπει να ξέρει πως ο δρόμος για να φθάσει εκεί θα είναι μακρύς και δύσκολος αν αρνείται να ακούσει τους ψηφοφόρους του».

Ο πρόεδρος Μπάιντεν απορρίπτει από το ξέσπασμα του πολέμου εκκλήσεις να ζητήσει από τον σύμμαχο των ΗΠΑ, το Ισραήλ, να κηρύξει κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, παρά την κινητοποίηση μεγάλου μέρους της αμερικανικής αριστεράς για αυτό.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε επίθεση που σημειώθηκε στη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής προς Δευτέρα εναντίον αστυνομικού τμήματος στη Δημοκρατία του Καρατσάγεβο – Κιρκασίας,...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύριο, Μ. Τρίτη, 30 Απριλίου, θα καταβληθούν τα κοινωνικά επιδόματα, ύψους 187.188.594 ευρώ, από το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, μέσω του εποπτευόμενου Οργανισμού...

ΕΛΛΑΔΑ

Κατά την πρόσφατη Συνεδρίαση της 3ης Εθνικής Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες που συνεδρίασε στις 25/04/2024 και μετά από εκτίμηση...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υποχρεωτικές, για το σύνολο του κλάδου των Ασφαλιστικών εταιρειών αλλά και για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις των Χανίων, κηρύχθηκαν με δύο αποφάσεις που υπέγραψε η...