Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Μ. Ανατολή: Βίντεο από ισραηλινή μυστική αποστολή δολοφονίας στο νοσοκομείο της Τζενίν – Ανασυντάσσεται η Χαμάς

Ισραηλινοί κομάντος μεταμφιεσμένοι σε Παλαιστίνιους γιατρούς εισέβαλαν σε νοσοκομείο της πόλης Τζενίν στη Δυτική Όχθη και σκότωσαν τρεις άνδρες που φέρονταν να είναι τρομοκράτες της Χαμάς. Στη Γάζα, και ενώ οι προσπάθειες για κατάπαυση του πυρός εντείνονται, οι Ισραηλινοί συνεχίζουν να σφυροκοπούν τον Νότο, ενώ στο κέντρο και τον βορρά η Χαμάς ανασυντάσσεται.

Μία μυστική αποστολή δολοφονίας πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο της Τζενίν λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα. Σκηνές που μοιάζουν σα να βγήκαν από ταινία.

Με αυτόματα όπλα Ισραηλινοί πράκτορες άλλοι ντυμένοι ως γιατροί, άλλοι ως μουσουλμάνες με μαντήλες και ένας κρατώντας ένα καλαθάκι μωρού, κάνουν έφοδο. Μέσα σε δέκα λεπτά εισβάλουν σε δωμάτιο σκοτώνουν τρία άτομα χρησιμοποιώντας σιγαστήρες και αποχωρούν.

«Ο βάρβαρος τρόπος με τον οποίο εισέβαλαν στο νοσοκομείο και επιτέθηκαν στο ιατρικό προσωπικό. Φαίνονται όλα και είναι καταγεγραμμένα στο βίντεο μας» ανέφερε ο διευθυντής Δημόσιας Υγείας της Τζενίν.

Η κοινή επιχείρηση στρατού και αντιτρομοκρατικής είχε στόχο, σύμφωνα με το Ισραήλ τρεις τρομοκράτες, που υπό την κάλυψη της νοσηλείας στο νοσοκομείο σχεδίαζαν επίθεση στα πρότυπα της 7ης Οκτωβρίου. Χαμάς και Ισλαμική Τζιχάντ ανακοίνωσαν ότι οι νεκροί ανήκαν στις τάξεις τους και το νοσοκομείο λέει ότι ο ένας εξ αυτών ήταν παράλυτος έπειτα από τραυματισμό και οι άλλοι δύο συνοδοί του.

Ανασύνταξη της Χαμάς στη Γάζα

Μυστικές επιχειρήσεις, όπως αυτή στο νοσοκομείο της Τζενίν στη Δυτική Όχθη, προαναγγέλλει ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας για την μεταπολεμική Γάζα. Οι ανακοινώσεις του έρχονται μετά τις νέες αναλύσεις που αποκαλύπτουν ότι η Χαμάς καταφέρνει και ανασυντάσσεται στη Γάζα, από όπου αποχωρούν οι Ισραηλινοί, αποδεικνύοντας τη δυσκολία εξάλειψης της οργάνωσης όπως είχε υποσχεθεί ο Νετανιάχου.

Νέα πρόταση για κατάπαυση πυρός

«Σανίδα» σωτηρίας ίσως είναι για όλες τις πλευρές η νέα πρόταση για κατάπαυση πυρός που εστάλη στον πολιτικό ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια. Προβλέπει τρεις φάσεις και απελευθέρωση γυναικών και παιδιών ομήρων με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση εκατοντάδων Παλαιστινίων από ισραηλινές φυλακές. Ο ακροδεξιός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Νετανιάχου Μπεν Γκβιρ ήδη προειδοποιεί ότι θα ρίξει την κυβέρνηση.

«Ακούω να λέγονται πολλά για διαφόρων ειδών συμφωνίες και θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δε θα τελειώσουμε αυτό τον πόλεμο εάν δεν επιτύχουμε όλους τους στόχους μας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Καταριανός πρωθυπουργός από την πλευρά του, συνέδεσε την νέα πρόταση εκεχειρίας με την επικείμενη απάντηση των Αμερικανών για την επίθεση στη βάση τους στην Ιορδανία. «Ελπίζω ότι τίποτα δε θα υποδαυλίσει τις προσπάθειες που γίνονται ή θα βάλει σε κίνδυνο όλη τη διαδικασία» τόνισε ο Μοχάμεντ Αλ Θάνι.

Αξιωματούχοι στην Ουάσιγκτον δήλωσαν ότι η απάντηση Μπάιντεν στην επίθεση του drone με 3 νεκρούς Αμερικανούς θα είναι αυστηρότερη από προηγούμενες φορές, αλλά διαμήνυσαν με κάθε μέσο ότι δεν επιθυμούν πόλεμο με το Ιράν.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την απόφαση του δικαστηρίου που αφορά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι κλήθηκε να σχολιάσει στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8 και...

ΔΙΕΘΝΗ

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης επενέβη το βράδυ της Τρίτης (τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας) στην πανεπιστημιούπολη του Κολούμπια, όπου διαδηλωτές υπέρ των Παλαιστινίων είχαν...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες έκρουσε για ακόμη μια φορά σήμερα τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με το ενδεχόμενο επίθεσης του ισραηλινού...

ΔΙΕΘΝΗ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν σχεδιάζει να επαναταξινομήσει τη κάνναβη, χαλαρώνοντας τους περιορισμούς σε εθνικό επίπεδο. Όπως αναφέρει το NBC NEWS, η κάνναβη ταξινομείται επί του...