Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Αντίθετος ο εισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου σε έρευνα κατά του Κάρλες Πουτζντεμόν

Αντίθετος, λόγω έλλειψης επαρκών στοιχείων , είναι ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Álvaro Redondo, σε έρευνα κατά του Καταλανού πρώην προέδρου Carles Puigdemont για πιθανά εγκλήματα τρομοκρατίας στην υπόθεση του Δημοκρατικού Τσουνάμι, σύμφωνα με την El Confidencial.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι , ο εισαγγελέας Ρεντόντο θεωρεί ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία εναντίον του σύμφωνα με έκθεση που θα πρέπει να εξεταστεί από το συμβούλιο των ποινικών εισαγγελέων.

Στην παρουσίαση προς το συμβούλιο διαβεβαιώνει ωστόσο ότι τα γεγονότα που διερεύνησε ο δικαστής του Εθνικού Δικαστηρίου Manuel García-Castellón αντιστοιχούν σε σοβαρές δημόσιες διαταραχές.

Στην υπόθεση “τσουνάμι” ο δικαστής του Εθνικού δικαστηρίου Manuel García-Castellón διερεύνησε εάν οι ταραχές που αποδίδονται στην πλατφόρμα των Δημοκρατικών Τσουνάμι ως απάντηση στην απόφαση «procés» του 2019 αποτελούσαν εγκλήματα τρομοκρατίας και εάν αυτά μπορούν να αποδοθούν στους διοργανωτές τους.

Αν και ο δικαστής αναφέρεται σε σημάδια τρομοκρατίας εναντίον του Πουτζντεμόν και της Μάρτα Ροβίρα, δεν μπόρεσε να τα συσχετίσει μεταξύ των διαδηλώσεων και του θανάτου λόγω καρδιακής ανακοπής ενός Γάλλου τουρίστα στο αεροδρόμιο Prat.

Η γνώμη του Δημόσιου Υπουργείου δεν είναι δεσμευτική για το Ποινικό Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, το οποίο θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα την ακολουθήσει ή αν αποφασίσει να ανοίξει υπόθεση εναντίον αυτού του επιχειρήματος.

Η Εισαγγελία του Εθνικού Δικαστηρίου υπερασπίστηκε ήδη τον Νοέμβριο ένα κριτήριο παρόμοιο με αυτό του εισαγγελέα Redondo, καθώς σε άλλη έκθεση το δημόσιο υπουργείο ανέφερε ότι «τα αποδεικτικά στοιχεία που καταγράφηκαν είναι ανεπαρκή» για τη διερεύνηση του Puigdemont και της Rovira στη διαδικασία “τσουνάμι”.

Πηγή: EFE

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Δευτέρα, 20 Μαΐου, σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται η μνήμη των Αγίου Θαλλελαίου μάρτυρος ιατρού, Αγίας Λυδίας της Φιλιππησίας. Τα ονόματα που γιορτάζουν σήμερα είναι το εξής: Θαλλελαίος, Θαλής, Λυδία,...

ΕΛΛΑΔΑ

Ψήφος εμπιστοσύνης των Μηχανικών στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας, στις πράσινες και ψηφιακές μεταρρυθμίσεις που υλοποιεί και προωθεί το ΤΕΕ, με ταυτόχρονη εντολή ολοκλήρωσης...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 στις 11:00 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης και ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για την Ευρωπαϊκή...

ΔΙΕΘΝΗ

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες ότι προχθές Σάββατο περί τις 21:35 (ώρα Σανάα) αντάρτες Χούθι εκτόξευσαν αντιπλοϊκό βαλλιστικό πύραυλο (ASBM)...