Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ηνωμένο Βασίλειο: Αριθμός ρεκόρ παράτυπων μεταναστών για το 2024 έως τώρα

Το σύνολο των 1.115 αφίξεων κατά τις τελευταίες επτά ημέρες έφτασε η παράτυπη μετανάστευση από τα παράλια της Αγγλίας.

Το νούμερο καταδεικνύει την πιο πολυσύχναστη εβδομάδα σε μια περίοδο που εξακολουθεί να είναι – μετά από σχεδόν τρεις μήνες – η πιο πολυσύχναστη αρχή  έτους που έχει καταγραφεί ποτέ για τις διελεύσεις από τη Μάγχη.

Ο συνολικός αριθμός των αφίξεων φέτος ανέρχεται σε 4.644 από τις 26 Μαρτίου, 23% υψηλότερος από την ίδια περίοδο του 2023 (3.770) και 12% υψηλότερος από το προηγούμενο έτος ρεκόρ του 2022 (4.162).

Η εικόνα μέχρι στιγμής φέτος είναι ακόμη χειρότερη αν λάβουμε υπόψη τον αριθμό των ανθρώπων που διασώθηκαν από τις γαλλικές αρχές στη δική τους πλευρά της Μάγχης, όταν μικρά σκάφη που επιχειρούσαν το ταξίδι αντιμετώπισαν δυσκολίες στην αρχή του ταξιδιού τους.

Μέχρι τις 26 Μαρτίου 2024, 1.062 άτομα επέστρεψαν στις γαλλικές ακτές μετά από απόπειρα διάσχισης της Μάγχης, έναντι 679 την ίδια περίοδο το 2023 και 847 το 2022.

Η αύξηση αυτή έρχεται παρά την τριετή αγγλογαλλική συμφωνία ύψους 480 εκατομμυρίων λιρών που συμφωνήθηκε από τον Ρίσι Σούνακ πέρυσι για τον διπλασιασμό των αξιωματικών που περιπολούν στα γαλλικά παράλια σε 800 άτομα, ένα κοινό κέντρο διοίκησης και ένα κέντρο κράτησης για την αποτροπή της εξόδου των μεταναστών από τη Γαλλία.

Το Σαββατοκύριακο προέκυψε ότι οι Γάλλοι έχουν υιοθετήσει πιο σκληρή τακτική, συμπεριλαμβανομένης της φυσικής προσπάθειας να αναγκάσουν μικρές βάρκες να κάνουν αναστροφή για πρώτη φορά, ελιγμοί γνωστοί ως “pull backs” που χρησιμοποιούνται σε μια προσπάθεια να σταματήσουν τις μικρές βάρκες που φτάνουν στις βρετανικές ακτές.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε: «Ο απαράδεκτος αριθμός των ανθρώπων που συνεχίζουν να διασχίζουν τη Μάγχη αποδεικνύει ακριβώς γιατί πρέπει να ξεκινήσουν οι πτήσεις προς τη Ρουάντα το συντομότερο δυνατό».

Παρ’ όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν το αντίθετο, ο Ρίσι Σουνάκ συνεχίζει να λέει στους Βρετανούς ότι οι αφίξεις μικρών σκαφών μειώνονται και ότι η υπόσχεση του να σταματήσει τις βάρκες εξακολουθεί να ισχύει.

«Δεν μπορεί να δει τι συμβαίνει μέσα από το καταφύγιο του στο Νο 10, ή νομίζει ότι δεν μπορούμε να το δούμε μόνοι μας;», δήλωσε ο σκιώδης υπουργός για τη μετανάστευση Στήβεν Κίνοκ.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Με εντατικούς ρυθμούς, συνεχίζονται οι έλεγχοι για παράνομα τραπεζοκαθίσματα στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Αθηναίων, καταγράφοντας άνοδο 9% σε σχέση με το 2023. Σύμφωνα...

ΕΛΛΑΔΑ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών ο Κώστας Παττακός που υπηρέτησε το Χαλάνδρι και τη δημοσιογραφία. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αναφέρει...

ΕΛΛΑΔΑ

Την απόφαση για διοργάνωση κινητοποίησης την Τρίτη 30 Απριλίου στη 1μμ ανακοίνωσε η ομάδα πρωτοβουλίας γονέων και πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Παίδων «Αγία Σοφία», στο...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη λίγο αφότου παραδόθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου Κρήτης ο αρχαιοφύλακας της Νισύρου. Σημειώνεται ότι ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε για τον 62χρονο αρχαιοφύλακα, μετά από...