Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Εκλογές στην Τουρκία: Οδυνηρή ήττα για τον Ερντογάν – Στα χέρια των δημάρχων της αντιπολίτευσης οι τρεις μεγάλες πόλεις

Τριπλή συντριπτική ήττα για τον Ταγίπ Ερντογάν στις δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες στην Τουρκία. Οι υποψήφιοι που υποστήριξε έχασαν την εκλογική μάχη στην Κωνσταντινούπολη,  στην Άγκυρα και στη Σμύρνη, με τους τρεις μεγάλους δήμους της γείτονος να παραμένουν στα χέρια των δημάρχων της αντιπολίτευσης.

Ειδικά στην Κωνσταντινούπολη, η αποτυχία ήταν πολύ οδυνηρή για τον Τούρκο πρόεδρο, καθώς με καταμετρημένο το 99,98% των ψήφων ο Εκρέμ Ιμάμογλου επανεκλέγεται με 51,08% έναντι 39,59% του αντιπάλου του.

Μιλώντας σε οπαδούς του κόμματός του στην Άγκυρα μετά το εκλογικό αποτέλεσμα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι «η 31η Μαρτίου για εμάς δεν είναι το τέλος, είναι σημείο καμπής».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έβαλε τελεία στα σενάρια πρόωρων εκλογών μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, λέγοντας ότι «η Τουρκία έχει μπροστά της πάνω από τέσσερα χρόνια τα οποία αξίζουν όσο ένας θησαυρός».

Στην Άγκυρα, ο δήμαρχος Μανσούρ Γιαβάς, επίσης του CHP, κήρυξε τη νίκη μπροστά σε μεγάλα πλήθη υποστηρικτών, δηλώνοντας “οι εκλογές τελείωσαν, θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε την Άγκυρα“. Ο Γιάβας νίκησε με 60,35% των ψήφων έναντι 31,69% του αντιπάλου του από το ΑΚΡ.

Οι υποστηρικτές της αντιπολίτευσης πανηγύρισαν τη νίκη στη Σμύρνη, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας. Συγκεκριμένα ο Κεμίλ Τουγκάι πήρε τον Δήμο με 48,9% έναντι του Χάμζα Ντάγκ του AKP που συγκέντρωσε ποσοστό 37,7%.

Περίπου 61 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν δικαίωμα να ψηφίσουν για δημάρχους σε 81 επαρχίες της Τουρκίας, καθώς και μέλη επαρχιακών συμβουλίων και άλλους τοπικούς αξιωματούχους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε επίθεση που σημειώθηκε στη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής προς Δευτέρα εναντίον αστυνομικού τμήματος στη Δημοκρατία του Καρατσάγεβο – Κιρκασίας,...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύριο, Μ. Τρίτη, 30 Απριλίου, θα καταβληθούν τα κοινωνικά επιδόματα, ύψους 187.188.594 ευρώ, από το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, μέσω του εποπτευόμενου Οργανισμού...

ΕΛΛΑΔΑ

Κατά την πρόσφατη Συνεδρίαση της 3ης Εθνικής Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες που συνεδρίασε στις 25/04/2024 και μετά από εκτίμηση...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υποχρεωτικές, για το σύνολο του κλάδου των Ασφαλιστικών εταιρειών αλλά και για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις των Χανίων, κηρύχθηκαν με δύο αποφάσεις που υπέγραψε η...