Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Διπλωματική εξόρμηση Ερντογάν μετά τις εκλογές και τη γιορτή του Ραμαζανίου

Διπλωματικές πρωτοβουλίες δρομολογεί ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τις δημοτικές εκλογές της περασμένης Κυριακής και την αποδέσμευσή του από τις πορεκλογικές υποχρεώσεις. Έτσι, μετά και το μπαϊράμι του Ραμαζανίου (την εορτή Εϊντ αλ-Φιτρ, 10-12 Απριλίου) αναμένεται στην Άγκυρα ο πρέοδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Ο Τούρκος προέδρος επισκέφθηκε το Κάιρο τον περασμένο Φεβρούαριο, πρώτη φορά έπειτα από 12 χρόνια προσκάλεσε τον Αλ Σίσι να επισκεφθεί την Τουρκία, λέγοντας ότι η επίσκεψη αυτή θα αποτελέσει μια νέα καμπή στις σχέσεις των δύο χωρών. «Ανυπομονώ να ανταποκριθώ στην πρόσκληση του προέδρου Ερντογάν και να επισκεφθώ την Τουρκία τον ερχόμενο Απρίλιο» είχε δηλώσει τότε ο Αιγύπτιος πρόεδρος.

Επίσης, για το τέλος του Απριλίου προγραμματίζεται επίσκεψη στην Τουρκία του προέδρου της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Προηγουμένως, προγραμματίζεται για τις 22 Απριλίου επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερνοτγάν στη Βαγδάτη, όπου θα θέσει το αίτημα της από κοινού αντιμετώπισης από Τουρκία και Ιράκ της κουρδικής οργάνωσης ΡΚΚ, κατά μήκος της κοινής μεθορίου των δύο χωρών σε βάθος 30 και πλέον χιλιομέτρων εντός του ιρακινού εδάφους. Στις 15 Μαρτίου, τη Βαγδάτη επισκέφθηκε υψηλόβαθμη τουρκική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας και τη συμμετοχή του αρχηγού της υπηρεσίς πληροφοριών ΜΙΤ.

Προ ημερών η εφημερίδα Milliyet είχε αναφέρει ότι στις 23 Απριλίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί η κυοφορούμενη εδώ και καιρό επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στην Τουρκία.

Στις 9 Μαΐου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογαν αναμένεται να επισκεφθεί την Ουάσινγκτον, όπου θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Τέλος, για τον Μάιο είναι προγραμματισμένη η επίσκεψη στην Άγκυρα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση με πολυμελή αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών (CDU/CSU ) καθώς και με στελέχη του Ιδρύματος Konrad Adenauer είχε σήμερα στη Βουλή,...

ΕΛΛΑΔΑ

Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών στην παρουσίαση του σκευάσματος ‘OSTYHEALTH’, τo οποίo διαφημίζεται στο διαδίκτυο ως φάρμακο για την ανακούφιση και αντιμετώπιση...

ΕΛΛΑΔΑ

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη, πρωινές ώρες της Παρασκευής, 26 Απριλίου 2024, στη Λαμία, 48χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων φτάνει στο σημείο άρνησης και της απλής λογικής» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, σε ανάρτησή του...