Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Πονοκέφαλος για την Κυβέρνηση Μελόνι η διπλή πρόταση δυσπιστίας – Στο στόχαστρο Ματέο Σαλβίνι και η υπουργός Τουρισμού

Στην Ιταλία, επιστροφή από το Πάσχα σημαίνει και επιστροφή στις πολιτικές εργασίες, τελική ευθεία προς τις Ευρωεκλογές, αλλά και αναζωπύρωση ενός καυτού πολιτικού τοπίου, εφόσον τις ημέρες Τετάρτη 3/04 και Πέμπτη 4/04 θα ψηφιστούς δύο προτάσεις δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Μελόνι.

Στο στόχαστρο, ο Αντιπρόεδρος της Ιταλικής Κυβέρνησης και Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Ματέο Σαλβίνι, και η Υπουργός Τουρισμού, Ντανιέλα Σαντανκέ.

Οι λόγοι, διαφορετικοί.
Η Ιταλική αντιπολίτευση ζητά από τον Σαλβίνι να καταθέσει έμπρακτες αποδείξεις πως το κόμμα Λέγκα προέβη σε τη διάσπαση της συμφωνίας με το ρωσικό κόμμα Ενωμένη Ρωσία, κάτι το οποίο ο Σαλβίνι δεν έκανε (μέχρι στιγμής, τουλάχιστον).
Όσον αφορά την Ιταλίδα υπουργό Τουρισμού, η οποία ήδη πρόσφατο τηλεοπτικό ρεπορτάζ ανέδειξε πως η ίδια εμφανίζεται στο μητρώο υπόπτων της εισαγγελίας του Μιλάνου, και εις βάρος της εκκρεμεί έρευνα για πτώχευση και ψευδή λογιστικά στοιχεία εταιρείας της.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει πλέον κλείσει τα δύο χρόνια, και η οποιαδήποτε σκιά πάνω από τις ενδεχόμενες διασυνδέσεις μεταξύ της Λέγκα του Σαλβίνι και της Ρωσίας αποτελούν εύφορο έδαφος για την Ιταλική αντιπολίτευση, ειδικά εδώ και μήνες που η δημοτικότητα του ηγέτη της Λέγκα και το κόμματός του να έχουν φτάσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Αυτό, ενώ η Ιταλική Κυβέρνηση δεν παύει – από την αρχή του πολέμου – να δηλώνει την απετάβλητη και συνεχή στήριξη της Ουκρανίας, με την Λέγκα να ξεχωρίζει με σχόλια και αναρτήσεις που συχνά διαφέρουν από την επίσημη κυβερνητική γραμμή. Παράλληλα, ένα οικονομικό σκάνδαλο από πλευράς της Σαντανκέ αποτελεί ευκαιρία για ένα επιπλέον χτύπημα της Ιταλικής Κεντροαριστεράς στην αξιοπιστία της Κυβέρνησης Μελόνι.

Έμπρακτα όμως, και όπως τονίζει ο Ιταλικός Τύπος, η Κυβέρνηση έχει αρκετά υψηλά νούμερα, οπότε από αυτή την άποψη δεν έχει να φοβηθεί πολλά. Όμως, αυτό που ενδέχεται να προκαλέσει κραδασμούς και πονοκεφάλους στην Κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι ενόψει των Ευρωεκλογών είναι περισσότερο οι ομιλίες των βουλευτών όλου του πολιτικού φάσματος.

Έτσι λοιπόν, το επόμενο διήμερο δεν αποκλείεται να χαρακτηριστεί από μερικά ‘φιλικά πυρά’ προ της ψήφισης, τα οποία θα μπορούσαν να δείξουν την ευαλωτότητα του υφιστάμενου κυβερνητικού συνασπισμού.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται σε πανελλαδική κλίμακα οι εξορμήσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με διενέργεια δωρεάν rapid test για όλους τους...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συγκρατημένα αισιόδοξη ότι θα αποτραπεί περαιτέρω κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή είναι η κυβέρνηση, όπως δήλωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Παύλος Μαρινάκης....

ΔΙΕΘΝΗ

Η επίσημη εκπρόσωπος της Τράπεζας της Αγγλίας, Μέγκαν Γκριν, σε άρθρο της για τους «Financial Times» δήλωσε σήμερα ότι ο κίνδυνος μακροπρόθεσμου πληθωρισμού είναι...

ΕΛΛΑΔΑ

Το ΠΑΣΟΚ θέλει να ανεβάσει τα ποσοστά του, να αναδειχθεί δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, και δεν θα πάει να συγκριθεί με...