Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Σαρωτική νίκη 400 εδρών προβλέπει δημοσκόπηση της YouGov για τους Εργατικούς

Η YouGov δημοσίευσε δημοσκόπηση που δείχνει ότι οι Εργατικοί είναι σε πορεία να κερδίσουν περισσότερες από 400 έδρες στις γενικές εκλογές με πλειοψηφία 154 εδρών στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Η έρευνα χρησιμοποιεί μια τεχνική που ονομάζεται “πολυεπίπεδη παλινδρόμηση και μεταστρωμάτωση” (MRP), η οποία δείχνει επίσης ότι οι Συντηρητικοί είναι σε πορεία να κερδίσουν μόλις 155 έδρες.

Αυτό θα αποτελούσε ακόμη μεγαλύτερη νίκη για τους Εργατικούς από ό,τι προέβλεπε η τελευταία δημοσκόπηση MRP της YouGov, που διενεργήθηκε τον Ιανουάριο. Σύμφωνα με εκείνην, οι Εργατικοί θα κέρδιζαν 385 έδρες και οι Συντηρητικοί 169.

Το νέο δεξιό κόμμα  Reform UK θα ερχόταν δεύτερο σε 36 εκλογικές περιφέρειες, αλλά δεν θα πλησίαζε να κερδίσει καμία από αυτές, συμπεραίνει η YouGov.

Αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο Κιρ Στάρμερ βρίσκεται πιο κοντά στην επανάληψη ενός αποτελέσματος επιπέδου Τόνι Μπλερ για τους Εργατικούς, 27 ολόκληρα χρόνια από την πρώτη ανάληψη των καθηκόντων του μακροβιότερου πρωθυπουργού των Εργατικών. Σε εκείνες τις εκλογές, ο Μπλερ κέρδισε 418 από τις 659 διαθέσιμες έδρες της Βουλής των Κοινοτήτων. Αντίθετα, ο Ρίσι Σουνάκ οδεύει τώρα προς ένα χειρότερο αποτέλεσμα από το σύνολο των 165 εδρών του Τζον Μέιτζορ το 1997.

Πρωτοκλασάτα στελέχη των Τόρις χάνουν την έδρα τους.

Το επερχόμενο παλιρροϊκό κύμα που προβλέπει αυτό το μοντέλο θα σαρώσει αρκετές σημαντικές προσωπικότητες των Συντηρητικών. Το πιο εξέχον θύμα θα μπορούσε να είναι ο υπουργός ΟΙκονομικών Τζέρεμι Χαντ, η υπουργός για τις Επιστήμες Μισέλ Ντόνελαν, και ο υπουργός Αναβάθμισης Μάικλ Γκόουβ. Άλλα βαριά ονόματα είναι ο πρώην ηγέτης του κόμματος Ίαν  Ντάνκαν Σμιθ και ο Τζέικομπ Ρις-Μογκ.

Η MRP θεωρείται ως “χρυσή μέθοδος” δημοσκοπήσεων

Η μέθοδος MRP ξεκινά με συμβατικές δημοσκοπήσεις, ρωτώντας ένα μεγάλο δείγμα ανθρώπων πώς σκοπεύουν να ψηφίσουν. Αλλά τα αποτελέσματα αναλύονται στη συνέχεια λεπτομερώς δημογραφικά και τα αποτελέσματα αυτά χρησιμοποιούνται για να εκτιμηθεί ποιο θα μπορούσε να είναι το εκλογικό αποτέλεσμα ανά εκλογική περιφέρεια, χρησιμοποιώντας δεδομένα σχετικά με τη δημογραφική σύνθεση του εκλογικού σώματος σε κάθε έδρα.

Το μοντέλο βασίζεται σε δεδομένα πρόθεσης ψήφου που συλλέχθηκαν και αναλύθηκαν από την YouGov από 18.761 ενήλικες Βρετανούς, οι οποίοι ερωτήθηκαν από τις 7 έως τις 27 Μαρτίου.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Η Λευκορωσία ξεκίνησε ελέγχους για την ετοιμότητα του στρατού της να αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα, μετέδωσαν σήμερα κρατικά ΜΜΕ, ταυτόχρονα με τις προετοιμασίες για...

ΔΙΕΘΝΗ

Η Ιορδανία ανακοίνωσε σήμερα ότι Ισραηλινοί έποικοι επιτέθηκαν σε αυτοκινητοπομπή που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια και ήταν καθ’ οδόν προς το πέρασμα Ερέζ στη βόρεια...

ΕΛΛΑΔΑ

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε σήμερα την αποτυχία της ελληνικής Κυβέρνησης να προστατεύσει αποτελεσματικά τα συμφέροντα της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ...

ΔΙΕΘΝΗ

Διεξάγονται αύριο Τετάρτη (08/04) βουλευτικές εκλογές, όπως και ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών, από τις οποίες αναμένεται να προκύψει αλλαγή του πολιτικού σκηνικού...