Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Νότια Κορέα: Εκτόξευση και δεύτερου κατασκοπευτικού δορυφόρου

Το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας ενημέρωσε σήμερα ότι έθεσε σε τροχιά ένα δεύτερο κατασκοπευτικό δορυφόρο, ο οποίος εκτοξεύτηκε στο διάστημα με τον πύραυλο Falcon 9 της SpaceX από το Διαστημικό Κέντρο Τζον Κένεντι στη Φλόριντα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου,  ο δορυφόρος αποχωρίστηκε με επιτυχία από τον πύραυλο εκτόξευσης και 45 λεπτά αργότερα μπήκε στην προβλεπόμενη τροχιά του. Περίπου δύο ώρες και 40 λεπτά μετά την εκτόξευση, πραγματοποίησε επιτυχημένες επικοινωνίες με επίγειο σταθμό παρακολούθησης. Ο εξελιγμένος δορυφόρος είναι εξοπλισμένος με ραντάρ συνθετικού ανοίγματος, ικανό να παράγει προς αξιοποίηση εικόνες ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες, λόγω του τρόπου με τον οποίο επεξεργάζεται δεδομένα.

Πρόκειται για τη δεύτερη εκτόξευση δορυφόρου αυτού του τύπου από τη Νότια Κορέα, αφού ο πρώτος κατασκοπευτικός δορυφόρος της χώρας είχε τεθεί σε τροχιά από τη διαστημική βάση Βάντενμπεργκ της Καλιφόρνια τον περασμένο Δεκέμβριο.

Θέτοντας σε τροχιά τους δύο κατασκοπευτικούς δορυφόρους σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, η Σεούλ απαντά στις κινήσεις της Βόρειας Κορέας να θέσει επίσης σε τροχιά τον κατασκοπευτικό δορυφόρο Malligyong-1, κάτι το οποίο τα κατάφεραν τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, χρησιμοποιώντας ένα δικό τους πύραυλο εκτόξευσης, τον Chollima-1.

Επιπλέον, η Πιονγκγιάνγκ έχει ανακοινώσει ότι σκοπεύει να θέσει σε τροχιά τρεις νέους κατασκοπευτικούς δορυφόρους το 2024.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, ο Νοτιοκορεάτης υπουργός Άμυνας, Σιν Βον-σικ δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να εκτοξεύσει έναν δεύτερο κατασκοπευτικό δορυφόρο ήδη από τα μέσα Απριλίου, κρίνοντας από τις παρατηρήσεις των σχετικών δραστηριοτήτων του καθεστώτος του Κιμ Γιονγκ Ουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με νέα κινητοποίηση στις 10 Μαΐου, στο Σύνταγμα στις 7μμ τα σωματεία εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ διεκδικούν να λειτουργήσει η επιχείρηση και να διατηρηθούν οι...

ΔΙΕΘΝΗ

Στην Ιταλία επανεμφανίστηκε μετά από 50 χρόνια το κουνούπι ελονοσίας, πιο συγκεκριμένα στην Απουλία, σύμφωνα με ανακάλυψη. Οι ερευνητές βρήκαν, 13 προνύμφες Anopheles sacharovi και...

ΕΛΛΑΔΑ

Συγγενείς των θυμάτων στο Μάτι και εγκαυματίες που παλεύουν ακόμα με τα σωματικά και ψυχικά τους τραύματα, μίλησαν στο ΕΡΤNEWS και την Κατερίνα Φάκα....

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρήσιμες οδηγίες για τους εργαζόμενους ως προς την καταβολή του Δώρου Πάσχα, δίνει η ΓΣΕΕ και το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων (ΚΕΠΕΑ). Aναλυτικά...