Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ιαπωνία: Ένα φλιτζάνι τσαγιού από χρυσό, αξίας 61.000 ευρώ, εκλάπη από μεγάλο κατάστημα στο Τόκιο

Ένα μεγάλο ιαπωνικό κατάστημα ανακάλυψε σήμερα (11/4) την κλοπή ενός φλιτζανού τσαγιού από χρυσό, αξίας άνω των δέκα εκατομμυρίων γεν (περίπου 61.000 ευρώ), το οποίο εκτίθετο σε ένα κουτί που δεν είχε κλειδωθεί.

Το κατασκευασμένο από χρυσό 24 καρατιών φλιτζάνι αποτελούσε τμήμα μιας σειράς αντικειμένων που επιδείχθηκαν προκειμένου να τεθούν σε πώληση στη διάρκεια εκδήλωσης σε κατάστημα στο Τόκιο της αλυσίδας Takashimaya.

Το φλιτζάνι που εκλάπη ήταν ένα από τα πιο ακριβά από χίλια αντικείμενα, κυρίως δοχεία για τσάι και σερβίτσια που παρουσιάζονταν, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) εκπρόσωπος του Takashimaya.

“Φυλασσόταν σε ένα διαφανές κουτί που δεν ήταν κλειδωμένο εκείνη την ώρα ώστε να μπορεί εύκολα να βγει και να εξεταστεί από κοντά από τους πελάτες”, διευκρίνισε.

Εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας έδειξαν έναν άνδρα να τακτοποιεί το φλιτζάνι στην τσάντα του και στη συνέχεια να φεύγει, ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ. Η αστυνομία αναζητεί τον ύποπτο.

Η έκθεση θα συνεχιστεί, όμως το Takashimaya θα ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας γύρω από αυτό, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Πρόκειται για ένα νέο συμβάν στην αλυσίδα καταστημάτων έπειτα από ένα φιάσκο τον Δεκέμβριο με χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα που είχε αναφερθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Περισσότερα από 800 κατεψυγμένα γλυκίσματα με φράουλες από περίπου 2.900 που πουλήθηκαν διαδικτυακά και παραδόθηκαν τις ημέρες των Χριστουγέννων έμοιαζαν λιωμένα όταν άνοιγε η συσκευασία.

Το Takashimaya αναγκάστηκε να παραδεχθεί το λάθος του δημόσια στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που μεταδόθηκε τηλεοπτικά, του Καζουχίσα Γιοκογιάμα, ενός από τα πιο υψηλόβαθμα στελέχη του.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Αθλητική εκδήλωση αφιερωμένη στην μνήμη του Γεώργιου Λυγγερίδη συνδιοργάνωσαν νωρίτερα η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών και η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μετά την επιτυχημένη πορεία των εργαστηρίων ομαδικής συμβουλευτικής και προετοιμασίας για ένταξη στην αγορά εργασίας, που ξεκίνησαν τον Απρίλιο, η νέα δράση συνεχίζεται με...

ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο κρατίδιο Κεράλα της νότιας Ινδίας από πιθανή θερμοπληξία, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει καλοκαίρι με θερμοκρασίες σε...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση με πολυμελή αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών (CDU/CSU ) καθώς και με στελέχη του Ιδρύματος Konrad Adenauer είχε σήμερα στη Βουλή,...