Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Παρίσι: Έπεσαν οι έλικες του ανεμόμυλου του Μουλέν Ρουζ – Η πρώτη κατάρρευση από το 1889

Οι έλικες του διάσημου ανεμόμυλου στο παρισινό καμπαρέ του Μουλέν Ρουζ κατέρρευσαν το πρωί της Πέμπτης, μετέδωσαν γαλλικά μέσα ενημέρωσης. Η κατάρρευση σημειώθηκε μεταξύ 02:00 και 3:00 (04:00-05:00 UTC/GMT) στον κόκκινο ανεμόμυλο – σύμβολο του φημισμένου καμπαρέ.

Οι πυροσβέστες δήλωσαν ότι τα αίτια της κατάρρευσης δεν είναι ακόμη γνωστά και είπαν ότι κανείς δεν τραυματίστηκε από το συμβάν.

«Ευτυχώς, αυτό συνέβη μετά το κλείσιμο», είπε εργαζόμενος στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP.

«Δεν γνωρίζουμε τι συνέβη, έγινε μεταξύ 02:00 και 03:00 πμ, κανένας δεν τραυματίστηκε”, είπε ο εκπρόσωπος της επιχείρησης προσθέτοντας ότι τι τελευταίο σόου της χθεσινής ημέρας είχε τελειώσει στη 01:15 πμ. «Κάθε εβδομάδα, η τεχνική διεύθυνση του καμπαρέ ελέγχει τον μηχανισμό των φτερών του μύλου και δεν είχε διαπιστώσει κανένα πρόβλημα», επεσήμανε η ίδια πηγή.

Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει ένα τέτοιο ατύχημα από τότε» που το καμπαρέ άνοιξε τις πόρτες του στις 6 Οκτωβρίου 1889.

Το μόνο σοβαρό ατύχημα που συνέβη στον “ναό του χορού κανκάν” ήταν μια πυρκαγιά λόγω εργασιών ανακαίνισης το 1915, εξαιτίας της οποίας χρειάστηκε να κλείσει για 9 χρόνια το καμπαρέ.

Το Μπουλέν Ρουζ που βρίσκεται στους πρόποδες του λόφου της Μονμάρτης, συνώνυμο με τις παριζιάνικες νύχτες μαζί με το Lido και τις χορεύτριες του καν καν, θα γιορτάσει την 135η επέτειο στις 6 Οκτωβρίου.

Το Moulin Rouge είναι ανοιχτό καθημερινά και παρουσιάζει δύο παραστάσεις κάθε βράδυ υποδεχόμενο στους χώρους του 850 επισκέπτες ή 600.000 ετησίως.

Πηγή: AFP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν τουλάχιστον πέντε Παλαιστίνιους σε νυχτερινή επιδρομή σε ένα χωριό κοντά στην πόλη Τουλκάρεμ της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, σύμφωνα με Παλαιστίνιους...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Την άμεση παροχή διευκρινίσεων από το υπουργείο Εξωτερικών «αναφορικά με το πρωτοφανές περιστατικό συλλήψεως μέλους της φρουράς του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης, ο δρ Γασάν Αμπού Σίταχ, ο οποίος επρόκειτο να απευθυνθεί σήμερα (4/5) στην γαλλική Γερουσία για να περιγράψει...

ΔΙΕΘΝΗ

Σε νέες συλλήψεις διαδηλωτών κατά του πολέμου στη Γάζα προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης σε δύο ακόμα πανεπιστημιακά ιδρύματα της πολιτείας. Είχε προηγηθεί αίτημα...