Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Αναβολή της έναρξης της δίκης για τον τρόπο που διαχειρίστηκε διαβαθμισμένα έγγραφα

Δικαστής ανέβαλε επ’ αόριστον τη δίκη του Ντόναλντ Τραμπ για τον φερόμενο ως κακό χειρισμό απόρρητων εγγράφων κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Η περιφερειακή δικαστής των ΗΠΑ Αϊλίν Κάνον δήλωσε ότι ο καθορισμός ημερομηνίας δίκης πριν από την επίλυση σημαντικών ζητημάτων σχετικά με τα αποδεικτικά στοιχεία της δίκης θα ήταν “απερίσκεπτος”.

Η δικαστική της απόφαση την Τρίτη ακύρωσε την ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας στις 20 Μαΐου 2024 που είχε ορίσει προηγουμένως.

Η δίκη είναι πλέον απίθανο να ξεκινήσει πριν από τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Οι δικηγόροι του κ. Τραμπ πρότειναν η δίκη να διεξαχθεί μετά την επαναληπτική αναμέτρηση του με τον Τζο Μπάιντεν, τον διάδοχό του στον Λευκό Οίκο ενώ οι εισαγγελείς πίεσαν να διεξαχθεί φέτος.

Ωστόσο, η ημερομηνία της 20ής Μαΐου που όρισε η δικαστής Κάνον φαινόταν όλο και λιγότερο πιθανό να κρατηθεί εν μέσω αργοκίνητων διαβουλεύσεων για πολλαπλά ζητήματα προδικασίας.

Ο πρώην πρόεδρος κατηγορείται ότι κράτησε στην κατοχή του άκρως απόρρητα έγγραφα μετά την αποχώρησή του από το αξίωμα, αντί να τα επιστρέψει στα Εθνικά Αρχεία, όπως ορίζει ο νόμος.

Ο κ. Τραμπ έχει αρνηθεί κάθε αδίκημα και έχει δηλώσει αθώος στις 40 κατηγορίες κακουργήματος εναντίον του, οι οποίες κυμαίνονται από συνωμοσία για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης έως ψευδείς δηλώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Σε ένα ντέρμπι που θύμιζε περισσότερο μάχη για την κατάκτηση του τίτλου, παρά για την 3η θέση, οι Πειραιώτες πήραν μία… χρυσή ισοπαλία στο...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τρεις εβδομάδες πριν την ευρωκάλπη της 9ης Ιουνίου, ο πρωθυπουργός και τα μεικτά κλιμάκια υπουργών, υφυπουργών και βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας εντείνουν τα κύματα...

ΕΛΛΑΔΑ

Ανοικτή είναι εδώ και μία εβδομάδα η πλατφόρμα JOBmatch, η οποία έχει στοχεύσει στις κενές θέσεις εργασίας σε τουρισμό και εστίαση. Μέσω της εφαρμογής επιτυγχάνεται...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Οι δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν ανήμερα της 105ης επετείου της Γενοκτονίας των Ποντίων, την οποία το τουρκικό κράτος αρνείται να αναγνωρίσει, αποτελούν νέα...