Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Τρεις άνδρες κατηγορούνται για σύσταση ένοπλης οργάνωσης κατά των κυβερνητικών περιορισμών για την Covid

Ενώπιον δικαστηρίου της πόλης Κόμπλεντς της δυτικής Γερμανίας καλούνται να εμφανιστούν τρεις Γερμανοί, που κατηγορούνται ότι είχαν σχηματίσει ένοπλη ομάδα με στόχο να εναντιωθούν στους περιορισμούς που είχε επιβάλει η κυβέρνηση για την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι άνδρες αυτοί σχημάτισαν οργάνωση που ονόμασαν “Paladin” με στόχο να πάρουν τα όπλα κατά των κυβερνητικών μέτρων, άκουσε το δικαστήριο.

Οι κατηγορούμενοι φέρεται να έλαβαν μέρος σε παραστρατιωτικές ασκήσεις μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαΐου 2021 και να κατασκεύασαν εξαρτήματα όπλων και πυρομαχικά χρησιμοποιώντας τρισδιάστατο εκτυπωτή.

Ενας από αυτούς, 39 ετών, φέρεται ότι θεωρούσε στη διάρκεια της πανδημίας ότι το κράτος θα καταργούσε τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών με το πρόσχημα της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Κατά τη γνώμη του, η αστυνομία και οι ένοπλες δυνάμεις είχαν ριζοσπαστικοποιηθεί κατά “των μαζών” και όδευαν “προς τον εμφύλιο και την κλιμάκωση”, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Ο 39χρονος υποστήριξε ότι οι πολίτες έχουν δικαίωμα στην αντίσταση και έκρινε απαραίτητο οι πολίτες να εξοπλιστούν προκειμένου να είναι “έτοιμοι να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους”.

Τον Οκτώβριο του 2020 φέρεται να αποφάσισε τη σύσταση ένοπλης οργάνωσης.

Τον Φεβρουάριο του 2021 φέρεται ότι στρατολόγησε έναν 63χρονο και έναν 57χρονο, οι οποίοι στη συνέχεια συμμετείχαν μαζί του σε παραστρατιωτικές ασκήσεις.

Ο 39χρονος συνελήφθη στην Πορτογαλία το φθινόπωρο του 2023 και σήμερα κρατείται στη Γερμανία, ενώ οι δύο συγκατηγορούμενοί του παραμένουν ασύλληπτοι.

Οι τρεις άνδρες κατηγορούνται για σύσταση και διεύθυνση ένοπλης οργάνωσης, για σύσταση ή συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για παραβίαση του νόμου περί όπλων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται σε πανελλαδική κλίμακα οι εξορμήσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με διενέργεια δωρεάν rapid test για όλους τους...

ΔΙΕΘΝΗ

Εμπειρογνώμονες σε Παλαιστινιακές υποθέσεις εκτιμούν ότι η αμερικανική πλωτή αποβάθρα στις ακτές της Γάζας αποτελεί μέρος ενός ισραηλινού σχεδίου να αποτελέσει σημείο εκτόπισης χιλιάδων...

ΔΙΕΘΝΗ

Άμεσες και σφοδρότατες ήταν οι αντιδράσεις της ισραηλινής κυβέρνησης απέναντι στην κίνηση του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να ζητήσει την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης...

ΕΛΛΑΔΑ

Η ΑΔΕΔΥ προετοιμάζεται για την 24ωρη πανελλαδική απεργία στο δημόσιο τομέα στις 21 Μαΐου. Όπως αναφέρει αυτή γίνεται: «ενάντια στην ακρίβεια και στην οικονομική εξαθλίωση των...