Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Guardian: Σοβαρές καταγγελίες κατά του μάγου Ντέιβιντ Κόπερφιλντ για σεξουαλική παρενόχληση – Τις νάρκωνε πριν επιτεθεί

Ο διάσημος Αμερικανός μάγος Ντέιβιντ Κόπερφιλντ έχει κατηγορηθεί από 16 γυναίκες για σεξουαλική παρενόχληση και ανάρμοστη συμπεριφορά, σύμφωνα με έρευνα του Guardian.

Περισσότεροι από τους μισούς ισχυρισμούς προέρχονται από γυναίκες που δήλωσαν ότι ήταν κάτω των 18 ετών όταν έλαβαν χώρα τα περιστατικά. Ορισμένες δήλωσαν ότι ήταν μόλις 15 ετών, αν και ο ίδιος μπορεί να μην γνώριζε την ηλικία τους.

Οι κατηγορίες εναντίον του περιλαμβάνουν ισχυρισμούς ότι νάρκωσε τρεις γυναίκες πριν τις κακοποιήσει σεξουαλικά, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συναινέσουν. Οι ισχυρισμοί εναντίον του 67χρονου illusionist –τους οποίους έχει αρνηθείξεκίνησαν τα τέλη της δεκαετίας του 1980 και έφτασαν έως και το 2014.

Ο Guardian έχει στα χέρια του καταγγελίες με μαρτυρίες άνω των 100 ατόμων που εξετάζει, αναφέρει το δημοσίευμα. Τα περισσότερα θύματα γνώρισαν τον Κόπερφιλντ μέσω της δουλειάς του.

Ο διάσημος μάγος αρνείται όσα υποστηρίζουν οι γυναίκες λέγοντας πως «ποτέ δεν ενήργησε ανάρμοστα με κανέναν, πόσο μάλλον με ανήλικο» και πως είναι «υπέρμαχος του #MeToo».

Αρκετά από τα θύματα καταγγέλλουν πως ο Κόπερφιλντ υποσχέθηκε να τις βοηθήσει στην καριέρα τους στο μόντελινγκ ή στη βιομηχανία του θεάματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Κόπερφινλτ ήταν μεταξύ των «υψηλών προσώπων» που σε δικαστικά έγγραφα αποδείχθηκε πως είχε σχέσεις με τον Τζέφρι Επστάιν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένα πυκνό πρόγραμμα θα ακολουθήσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το Σαββατοκύριακο στη γενέτειρά του την Κρήτη, με στάσεις στο Ηράκλειο, το Ρέθυμνο το Σάββατο...

ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ) σε ανακοίνωσή του, διαμαρτύρεται για τη μείωση των εκλογικών τμημάτων και για τον τρόπο πιστοποίησης των δικηγόρων που διορίσθηκαν...

ΔΙΕΘΝΗ

Μαδρίτη (EFE)- Το παθητικό κάπνισμα προκαλεί μεγάλη βλάβη στην υγεία. Το κάπνισμα στο αυτοκίνητο ενώ πηγαίνετε το παιδί σας στο σχολείο σε ένα ταξίδι...

ΔΙΕΘΝΗ

Ένα σχέδιο επίθεσης «ισλαμιστικής έμπνευσης» με στόχο τους αγώνες ποδοσφαίρου που θα διεξαχθούν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, αποτράπηκε στο Σεντ...