Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Πολλοί νεκροί και τραυματίες από ισχυρό χτύπημα ανεμοστρόβιλου σε μικρό οικισμό της Αϊόβα

Ένας ισχυρός ανεμοστρόβιλος έπληξε χθες τον οικισμό Γκρίνφιλντ της Αϊόβα, αφήνοντας στο πέρασμά του αρκετούς νεκρούς και τουλάχιστον δώδεκα τραυματίες, δήλωσαν οι τοπικές αρχές.

Εικόνες από τη μικρή πόλη των 2.000 κατοίκων δείχνουν ένα σκηνικό απόλυτης καταστροφής, με σπίτια να έχουν διαλυθεί εντελώς, τα συντρίμμια να βρίσκονται σκορπισμένα παντού και πολλές μεγάλες ανεμογεννήτριες να έχουν ανατραπεί.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι υπήρξαν πολλά θύματα από τον ανεμοστρόβιλο» δήλωσε ο εκπρόσωπος των περιφερειακών αρχών της πολιτείας της Αϊόβα, Άλεξ Ντίνκλα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, χωρίς όμως να δώσει αριθμό νεκρών, οι οποίοι θα ανακοινωθούν κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας. Πρόσθεσε επίσης ότι τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν , οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε κέντρα υγείας σε κοντινές πόλεις, αφού το τοπικό νοσοκομείο υπέστη σοβαρές ζημιές από την καταιγίδα.

Στην κομητεία Άνταμς, τουλάχιστον τρεις τεράστιες ανεμογεννήτριες έσπασαν στη μέση, με τη μία να έχει πάρει φωτιά, ανέφεραν τοπικά μέσα, ενώ αρκετές ανεμογεννήτριες υπέστησαν ζημιές και στη γειτονική κομητεία Αντέρ.

Η κυβερνήτης της Αϊόβα Κιμ Ρέινολντς ανακοίνωσε ότι σήμερα θα επισκεφθεί το Γκρίνφιλντ, συμπληρώνοντας ότι το κράτος θα παράσχει πλήρεις πόρους του για να βοηθήσει τις πληγείσες περιοχές να ανακάμψουν και διαβεβαίωσε τους κατοίκους ότι θα υπάρξει υποστήριξη για την παροχή στέγης, τροφής και νερού, καθώς και για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Για την άμεση αποδέσμευση κονδυλίων, η κυβερνήτης της πολιτείας κήρυξε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης καταστροφής» για 15 κομητείες.

Η αμερικανική Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε εκδώσει χθες προειδοποιήσεις για ανεμοστρόβιλους και ισχυρές καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της Αϊόβα και αρκετών περιοχών των μεσοδυτικών πολιτειών των ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Συνολικά 54 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα. Από αυτές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι 42 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό...

ΔΙΕΘΝΗ

O πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε σε τοπική εφημερίδα της παλιάς του εκλογικής περιφέρειας οτι θα είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές στη...

ΔΙΕΘΝΗ

Ένα κουτάβι Πεκινουά δώδεκα εβδομάδων διασώθηκε την Τρίτη (11 Ιουνίου) στο Πάρκερ του Κολοράντο, αφού είχε παγιδευτεί για τρεις ώρες σε εξαερισμό σπιτιού. Η...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περιοχές του κέντρου αλλά και οι περιοχές των νοτίων και βορείων προαστίων εξακολουθούν να αποτελούν τις πιο ακριβές περιοχές της Αθήνας. Παρά την αύξηση...