Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Παπούα Νέα Γουινέα: Τουλάχιστον έξι χωριά επλήγησαν από «βιβλική» κατολίσθηση – Πάνω από 100 νεκροί ο απολογισμός

“Τουλάχιστον έξι χωριά” σε ορεινή περιοχή της Παπούα Νέας Γουινέας επλήγησαν από μεγάλη κατολίσθηση, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της χώρας.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Ένγκα, στο κεντρικό τμήμα της, ο Πέτερ Ιπάτας δήλωσε ότι “τουλάχιστον έξι χωριά” επλήγησαν, χαρακτήρισε το συμβάν “άνευ προηγουμένου φυσική καταστροφή” που προκάλεσε “σημαντικές ζημιές”.

Η κατολίσθηση  έπληξε το χωριό Καοκαλάμ στην επαρχία Ένγκα, περίπου 600 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πρωτεύουσας του νησιού Πορτ Μόρεσμπι του Νότιου Ειρηνικού. Η τραγωδία σημειώθηκε γύρω στις 3 τα ξημερώματα τοπική ώρα, με πολλούς ανθρώπους να αιφνιδιάζονται  στον ύπνο τους, ανέφερε το ABC.

Oι ντόπιοι πιστεύουν ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος.

Σύμφωνα με φωτογράφο του AFP που βρίσκεται εκεί, μείγμα βράχων και χώματος αποκολλήθηκε από πλαγιά με πυκνή βλάστηση.

Δεκάδες άνθρωποι κινητοποιήθηκαν άμεσα για τη διάσωση τυχόν επιζώντων που έχουν εγκλωβιστεί στον σωρό λάσπης και βράχων. Εξοπλισμένοι με προβολείς, μαχαίρια και τσεκούρια προσπαθούν να καθαρίσουν την πλαγιά.

Ανθρωπιστικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων ο Ερυθρός Σταυρός της Παπούας Νέας Γουινέας, ανακοίνωσαν ότι ειδοποιήθηκαν για την καταστροφή.

Καθώς βρίσκεται νότια του Ισημερινού, η περιοχή αυτή υφίσταται συχνά ισχυρές βροχοπτώσεις. Φέτος επλήγη από μεγάλες βροχές και πλημμυρικά επεισόδια.

Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε κατολίσθηση τον Μάρτιο σε γειτονική επαρχία της Ένγκα.

Με 10 εκατομμύρια κατοίκους, η Παπούα Νέα Γουινέα είναι η πολυπληθέστερη χώρα στον Νότιο Ειρηνικό, μετά την Αυστραλία, η οποία έχει 27 εκατομμύρια κατοίκους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Συνολικά 34 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε όλη τη χώρα το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Από αυτές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι 32 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό...

ΕΛΛΑΔΑ

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης αύριο Δευτέρα 17 Ιουνίου θα ακολουθήσει το εξής πρόγραμμα: Στις 10.30 π.μ. θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του...

ΔΙΕΘΝΗ

Το πλήρες κείμενο του ανακοινωθέντος μετά τη Διάσκεψη για την Ουκρανία στην Ελβετία, το οποίο υπέγραψαν εκπρόσωποι 80 χωρών από 92 κράτη, που συμμετείχαν...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο ΠΑΣΟΚ συνεχίζονται οι μετεκλογικές αναταράξεις. Ο Δήμαρχος Αθηναίων προτείνει άμεση προσφυγή στη βάση του κόμματος για εκλογή ηγεσίας και βουλευτές αναμένουν πρωτοβουλίες από...