Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Χρόνια πολλά Google! Η κορυφαία μηχανή αναζήτησης γίνεται 23 ετών

Γενέθλια έχει σήμερα (27/9) η Google! Η κορυφαία μηχανή αναζήτησης «κλείνει» 23 χρόνια ζωής και το γιορτάζει με ένα από τα αγαπημένα μας doodle.

Το δημιούργημα των Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν ξεκίνησε ως ένα ερευνητικό πρόγραμμα κι εξελίχθηκε στη διασημότερη εταιρία παγκοσμίως.

Οι Πέιτζ και Μπριν ξεκίνησαν τη δημιουργία του όταν έκαναν το διδακτορικό τους στο Πανεπιστήμιο του Στάφορντ και φρόντισαν να το… ξεχωρίσουν σε σχέση με τις υπόλοιπες μηχανές αναζήτησης. Συγκεκριμένα, την ώρα που οι υπόλοιπες κατέτασσαν τα αποτελέσματα τους μετρώντας πόσες φορές οι όροι αναζήτησης εμφανίζονταν στη σελίδα, η Google ανέλυε τις σχέσεις μεταξύ των ιστοσελίδων.

The Invention And History Of Google | Silicon Valley: The Untold Story

Οι Πέιτζ και Μπριν καταχώρησαν το όνομα domain για την Google τον Σεπτέμβριο του 1997 και την επόμενη χρονιά προχώρησαν στη δημιουργία του, αφού πρώτα είχαν εξασφαλίσει 1.000.000 δολάρια από επενδυτές, συγγενείς και φίλους.

Η Google ξεκίνησε έχοντας βάση το γκαράζ μιας φίλης των δυο τους στην Καλιφόρνια κι η ανάπτυξη της ήταν ραγδαία, σε τέτοιο βαθμό που οκτώ χρόνια αργότερα μετέφερε τα κεντρικά της γραφεία στο Μάουντεν Βιού, εκεί όπου πλέον είναι γνωστά ως Googleplex.

Η εταιρεία ακολούθησε γρήγορη εξέλιξη κυρίως όταν έγινε η επίσημη μηχανή αναζήτησης από το Yahoo!, έναν από τους δημοφιλέστερους ιστότοπους. Στα μέσα του 1999 επεξεργαζόταν 500.000 αναζητήσεις ημερησίως και το 2004 έφτασε τις 200 εκατ. αναζητήσεις ημερησίως.

Το doodle της Google για τα 23α γενέθλια της εταιρείας

Google Doodle

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα ανακοινώσει, πιθανόν ακόμη και εντός της ημέρας, συμβόλαια αγοράς όπλων προοριζόμενων για την Ουκρανία αξίας 6 δισεκ. δολαρίων, δήλωσαν...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο ισραηλινός στρατός και η λιβανική Χεζμπολάχ συνέχιζαν να ανταλλάσσουν σφοδρά πυρά τη νύχτα της Πέμπτης (25/4) προς Παρασκευή, ενώ αιγυπτιακή αντιπροσωπεία αναμένεται στο...

ΔΙΕΘΝΗ

Μη κυβερνητικές οργανώσεις υπεράσπισης του περιβάλλοντος κατήγγειλαν χθες Πέμπτη τη δυσανάλογα μεγάλη παρουσία που εξασφάλισαν οι λομπίστες της βιομηχανίας του πετρελαίου στις παγκόσμιες διαπραγματεύσεις...

ΔΙΕΘΝΗ

Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέρριψε έναν πύραυλο των ανταρτών Χούθι που εκτοξεύθηκε από την Υεμένη και είχε στόχο ένα εμπορικό πλοίο στον...