Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Η Ινδία γιορτάζει τη χορήγηση της δισεκατομμυριοστής δόσης εμβολίου για τον Covid-19

Στην Ινδία χορηγήθηκε σήμερα Πέμπτη η δισεκατομμυριοστή δόση εμβολίου για την COVID-19, ανακοίνωσε το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας, έξι μήνες μετά την κορύφωση του δεύτερου κύματος της πανδημίας που προκάλεσε κατάρρευση του συστήματος υγείας.

Η κυβέρνηση υπολογίζει πως σχεδόν τα τρία τέταρτα των ενηλίκων στη χώρα 1,3 δισεκατομμυρίων κατοίκων έχουν λάβει πρώτη δόση εμβολίου, ενώ περί το 30% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Ο υπουργός Υγείας Μανσούχ Μαντάβια προγραμμάτιζε το ορόσημο να γιορταστεί με ειδικά γραμμένο τραγούδι για αυτό και οπτικοακουστικό θέαμα, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του.

«Συγχαρητήρια στην Ινδία! Αυτό είναι το αποτέλεσμα της άξιας διακυβέρνησης του οραματιστή πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι», ανέφερε μέσω Twitter ο υπουργός αφού χορηγήθηκε η δισεκατομμυριοστή δόση.

Τον Απρίλιο η Ινδία βρέθηκε αντιμέτωπη με κορύφωση της πανδημίας: κατέγραφε πάνω από 400.000 κρούσματα του SARS-CoV-2 και κάπου 4.000 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 καθημερινά· νοσοκομεία αδυνατούσαν να αντιμετωπίσουν το κύμα των ασθενών και τα κρεματόρια είχαν ξεχειλίσει πτώματα.

Έκτοτε, τα κρούσματα έχουν μειωθεί δραστικά, σε λιγότερα από 15.000 την ημέρα, ενώ οι περισσότερες δραστηριότητες έχουν ξαναρχίσει.

Η Ινδία είναι η δεύτερη χώρα όπου ξεπεράστηκε το όριο του ενός δισεκ. δόσεων για την COVID-19 που έχουν χορηγηθεί, μετά την Κίνα, όπου έχουν γίνει 2,3 εκατ. ενέσεις, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Ο ινδουιστής εθνικιστής πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι ευχαρίστησε τους υγειονομικούς και ανήγγειλε πως θα φωτιστούν στα χρώματα της ινδικής σημαίας τα αεροδρόμια και τα μνημεία για να τιμηθεί το επίτευγμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τζο Μπάιντεν θα υποδεχθεί τον Φουμίο Κισίντα και τον Φέρντιναντ Μάρκος τον νεότερο την Πέμπτη 11η Απριλίου στον Λευκό Οίκο για την «πρώτη...

ΔΙΕΘΝΗ

Επανειλημμένες συγκρούσεις ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές σημάδεψαν χθες Δευτέρα μια ημέρα μαζικών κινητοποιήσεων στην Αργεντινή για την «κατάσταση επισιτιστικής έκτακτης ανάγκης» κι εναντίον...

ΔΙΕΘΝΗ

Οι συνομιλίες ενόψει της κήρυξης ανακωχής ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, που θα συνοδεύεται από την απελευθέρωση ισραηλινών ομήρων...

ΔΙΕΘΝΗ

Κέιτ Μίντλετον: Βίντεο από την πρώτη δημόσια εμφάνιση της Κέιτ Μίντλετον φέρνει στη δημοσιότητα η The Sun. Το στιγμιότυπο τράβηξε πολίτης που βρισκόταν κοντά...