Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Απίστευτο: Ενα ολόκληρο χωριό στην Ελβετία θα γίνει ξενοδοχείο [εικόνες]

Απίστευτο: Ενα ολόκληρο χωριό στην Ελβετία θα γίνει ξενοδοχείο [εικόνες]

Σκαρφαλωμένο στις πλαγιές του όρους Tessin, το Corippo είναι αναμφίβολα ένα από αυτά τα ελβετικά χωριά που βλέπεις σε καρτ ποστάλ.

Ωστόσο, στο χωριό έχουν εναπομείνει μόνο 12 μόνιμοι κάτοικοι, εκ των οποίων οι 11 είναι ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών. Πρόκειται για το μικρότερο χωριό της Ελβετίας και σήμερα κινδυνεύει να σβήσει από τον χάρτη.
Οι γρανιτένιες προσόψεις των σπιτιών μοιάζουν βγαλμένες από παραμύθι και έχουν κρατήσει όλη την αυθεντικότητά τους. Αλλά έχει παρέλθει η εποχή που αυτό το χωριό της Ελβετίας, κοντά στα ιταλικά σύνορα, έτρεφε πάνω από 300 άτομα από τις αγροτικές καλλιέργειες.

Σήμερα, η μόνη οικονομική δραστηριότητα που απέμεινε στο χωριό είναι μια παραδοσιακή ταβέρνα.

Το χωριό έγινε διάσημο θέμα στο αμερικανικό CNN από τη στιγμή που, πρόσφατα, οι κάτοικοι ίδρυσαν εταιρεία, την Corippo, ώστε όλα τα σπίτια να γίνουν ένα ξενοδοχείο. Συνολικά, τα 30 από τα 70 σπίτια της κοινότητας θα μεταμορφωθούν σταδιακά σε ξενώνες και δωμάτια ξενοδοχείου.

«Αυτό θα δώσει στους επισκέπτες την ευκαιρία για μια μοναδική διαμονή, σε ένα αγροτικό χωριό που έχει μείνει αναλλοίωτο», εξήγησε στο CNN ο Fabio Giacomazzi, αρχιτέκτονας και πρόεδρος του εταιρείας.

Προς το παρόν έχει ήδη ανακαινιστεί ένας ξενώνας με δύο δωμάτια, το Casa Arcotti, ενώ ετοιμάζεται και το κεντρικό ξενοδοχείο του χωριού για το Πάσχα 2020. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 5,7 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Η αστυνομία στο καντόνι Βαλέ της Ελβετίας πραγματοποιεί έρευνες αναζητώντας έξι ανθρώπους, που αγνοούνται αφότου αναχώρησαν από την πόλη Τσερμάτ στις Άλπεις για να...

ΔΙΕΘΝΗ

Οι Ελβετοί, ο γηράσκων πληθυσμός των οποίων βρίσκεται αντιμέτωπος με άνοδο του κόστους ζωής, ψήφισαν σήμερα υπέρ της καταβολής μιας 13ης σύνταξης, κάνοντας ένα...

ΔΙΕΘΝΗ

Η Ελβετία εξακολουθεί να είναι ερωτευμένη με τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα, σύμφωνα με έρευνα της κεντρικής τράπεζας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, παρά...

ΔΙΕΘΝΗ

Σχεδόν τέσσερις ώρες κράτησε 15 ομήρους στο τρένο 32χρονος Ιρανός, ο οποίος είχε ζητήσει άσυλο στην Ελβετία. Ήταν οπλισμένος με τσεκούρι και μαχαίρι μέχρι...