Φρικιαστικά ηχητικά ντοκουμέντα από τις τελευταίες στιγμές του μαρτυρίου του Κασόγκι

Νέες αποκαλύψεις που συνοδεύονται από ηχητικά ντοκουμέντα αποκαλύπτουν τι συνέβη τις τελευταίες στιγμές πριν ο Τζαμάλ Κασόγκι βρει μαρτυρικό θάνατο μέσα στο Προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με την τουρκική ιστοσελίδα Habertürk αποκαλύπτει ότι η πρώτη καταγραφή δείχνει ότι ο Κασόγκι τέθηκε υπό κράτηση από τους Σαουδάραβες αμέσως μετά την είσοδο του στο Προξενείο του Βασιλείου στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου στις 13.14 το μεσημέρι.

«Ελευθέρωσε το χέρι μου! Τι νομίζεις ότι κάνεις; » ακούγεται να λέει ο Κασόγκι στην πρώτη ηχογράφηση στο Προξενείο, στο τμήμα θεωρήσεων.

Στη συνέχεια, ηχογράφηση τεσσάρων λεπτών περιλαμβάνει όχι μόνο μια λεκτική φιλονικία, αλλά και θορύβους από ξυλοδαρμούς και βασανιστήρια: «Προδότη! Θα λογοδοτήσεις» ακούγεται να φωνάζει στη δεύτερη ηχογράφηση ο Abdulaziz Mutreb.

Στην συνέχεια σε άλλη ηχογράφηση για 11 λεπτά ακούγονται ήχοι από ξυλοδαρμούς και βασανιστήρια και έπιτα για 15 λεπτά διαρκεί σιγή κατά τη διάρκεια της οποίας Τούρκοι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι η ομάδα των Σαουδαραβών άρχισε να προκαλεί παρεμβολές συχνότητας.

Στην συνέχεια μια άλλη φωνή ακούγεται να λέει: «Είναι τρομακτικό να φοράμε τα ρούχα ενός ανθρώπου που σκοτώσαμε πριν από 20 λεπτά» και αποδίδεται στον 57χρονο Mustafa al-Modaini ο οποίος έπαιξε τον ρόλο του σωσία του Κασόγκι για να παραπλανηθούν οι αρχές.

Μετέφεραν το διαμελισμένο πτώμα του σε βαλίτσα

Οι δολοφόνοι του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι πιθανόν να μετέφεραν μέσα σε βαλίτσα εκτός Τουρκίας το διαμελισμένο πτώμα του, δήλωσε την Κυριακή  στο δίκτυο CNN Turk ο υπουργός Άμυνας της χώρας Χουλουσί Ακάρ.

Την δήλωση αυτή έκανε ο Ακάρ μιλώντας σε πάνελ στο πλαίσιο διεθνούς διάσκεψης στο Χάλιφαξ του Καναδά.

«Μια πιθανότητα είναι να εγκατέλειψαν την χώρα τρεις με τέσσερις ώρες μετά την διάπραξη του εγκλήματος. Πιθανόν να μετέφεραν μέσα στις βαλίτσες τους το διαμελισμένο πτώμα του Κασόγκι χωρίς να συναντήσουν κάποιο πρόβλημα λόγω της διπλωματικής τους ασυλίας», είπε σύμφωνα με το CNN Turk ο Ακάρ.

Η Τουρκία έχει υποστηρίξει ότι 15 πρόσωπα εμπλέκονται στην δολοφονία και ότι το πτώμα του Κασόγκι διαμελίστηκε. Τούρκοι αξιωματούχοι μάλιστα έχουν ζητήσει την διενέργεια έρευνας για το αν το πτώμα διαλύθηκε μέσα σε οξύ.

Ο σαουδάραβας γενικός εισαγγελέας Σαλάαν αλ-Σαλάαν είπε την Πέμπτη ότι το πτώμα του Κασόγκι διαμελίστηκε, απομακρύνθηκε από το κτίριο του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, όπου και διαπράχθηκε ο φόνος στις 2 Οκτωβρίου, και παραδόθηκε σε έναν μη κατονομαζόμενο «ντόπιο συνεργάτη».

Η Τουρκία λέει ότι διαθέτει ηχητικά ντοκουμέντα που συνδέονται με την δολοφονία, τα οποία έχει μοιραστεί με τους δυτικούς της συμμάχους. Ένας τούρκος αξιωματούχος είπε στο Reuters ότι συνάδελφοί του που άκουσαν τις ηχογραφήσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν και την ίδια την δολοφονία καθώς και συνομιλίες πριν από την επιχείρηση, τρομοκρατήθηκαν αλλά οι χώρες τους δεν έκαναν τίποτα.