Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Η.Β: Το Σάββατο η επιστροφή του Γκάρυ Λίνεκερ στην οθόνη του ΒΒC

Ο Γκαρυ Λίνεκερ θα επιστρέψει στις τηλεοπτικές οθόνες για το «Match of the day», μετά από ένα Σαββατοκύριακο ανταρσίας στο οποίο συνάδελφοι , ειδήμονες και παρουσιαστές αποχώρησαν σε ένδειξη αλληλεγγύης, μονοπωλώντας τα πρωτοσέλιδα των βρετανικών εφημερίδων.

Ανώτερα στελέχη του BBC φοβήθηκαν ότι παρουσιαστές και ρεπόρτερ θα εξέφραζαν τις πολιτικές τους απόψεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αμερόληπτα αναφέρει η εφημερίδα Telegraph.

Επίσης η Guardian αναφέρει ότι το BBC ανακοίνωσε μια αναθεώρηση των κανόνων για τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από το προσωπικό του.

Το θέμα που οδήγησε στην αποχώρηση του Λίνεκερ, , ξέσπασε μετά από το αμφιλεγόμενο μεταναστευτικό νομοσχέδιο που κατέθεσε την προηγούμενη εβδομάδα η συντηρητική κυβέρνηση.
Ο γνωστός, πρώην ποδοσφαιριστής και παρουσιαστής της πιο δημοφιλούς αθλητικής εκπομπής του BBC, ανέβασε στο Twitter ένα σχόλιο χαρακτηρίζοντας το «ως κάτι περισσότερο από άθλιο» προσθέτοντας μάλιστα ότι «η γλώσσα που χρησιμοποιεί η συγκεκριμένη κυβέρνηση θυμίζει Γερμανία του 30».

Η απομάκρυνση του προκάλεσε αντιδράσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση , στο τηλεοπτικό δίκτυο BBC αλλά και σωρεία σχολίων στον χώρο του ποδοσφαίρου.
Αρκέστηκαν λίγα εικοσιτετράωρα ώστε να επανέλθει στην θέση του. Ο Γενικος Διευθυντής του BBC, Tιμ Ντειβι ανέφερε: «Όλοι αναγνωρίζουν ότι αυτή ήταν μια δύσκολη περίοδος για το προσωπικό, τους συντελεστές, τους παρουσιαστές και, κυρίως, το κοινό μας. Ζητώ συγγνώμη για αυτό».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

 Για τη διακίνηση στην ελληνική αγορά φρέσκων ζυμαρικών, προέλευσης Ιταλίας, τα οποία μπορεί να περιέχουν αραχίδες, από διασταυρούμενη επιμόλυνση της πρώτης ύλης, ενώ στην...

ΕΛΛΑΔΑ

Στο παρακάτω βίντεο παρουσιάζεται ένα timelapse από τις κάμερες του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Πεντέλη κατά τη διάρκεια του ισχυρού επεισοδίου μεταφοράς Σαχαριανής σκόνης...

ΔΙΕΘΝΗ

Αυτή τη χρονιά θα μπορούσε να τερματιστεί μια ​”αχάριστη” περίοδος του δυτικού πολιτισμού, αντικαθιστώντας τον κόσμο που χτίστηκε στη βάση της φιλελεύθερης-προοδευτικής ηγεμονίας με...

ΔΙΕΘΝΗ

Η Hala Gharit, η αραβόφωνη εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, παραιτήθηκε διαμαρτυρόμενη για την πολιτική της Ουάσιγκτον απέναντι στον πόλεμο στη Γάζα, και είναι τουλάχιστον...