Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Η Πολεμική Αεροπορία κατέρριψε τα 14 από τα 17 UAV που εξαπέλυσε η Ρωσία εναντίον διαφόρων στόχων

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας έστειλαν 17 UAVs «Σαχέντ» ιρανικής κατασκευής να πλήξουν διάφορους στόχους σε περιοχές της Ουκρανία τη νύχτα, ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία, προσθέτοντας πως η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε τα 14 εξ αυτών.

«Συνολικά», καταγράφτηκε πως στάλθηκαν «17» τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη για πλήξουν στόχους στην Ουκρανία, «πιθανόν από την ανατολική παραθαλάσσια περιοχή» που βρέχεται «από την Αζοφική Θάλασσα», ανέφερε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας μέσω Telegram.

Από την πλευρά του ο Γιούρι Κρουκ, ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιφέρειας της Οδησσού, ανέφερε πως η περιοχή επλήγη από αρκετά UAVs, με αποτέλεσμα να προκληθούν «ζημιές».

«Ο εχθρός έπληξε την Οδησσό και την περιφέρειά της με UAVs», ανέφερε η τοπική στρατιωτική διοίκηση μέσω Facebook. «Υπάρχουν ζημιές», πρόσθεσε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η Οδησσός ήταν κάθε χρόνο ο προορισμός χιλιάδων τουριστών, Ουκρανών και Ρώσων, προτού ξεσπάσει ο πόλεμος με την εισβολή του ρωσικού στρατού στην ουκρανική επικράτεια τον Φεβρουάριο του 2022.

Από την έναρξη της ένοπλης σύρραξης, η πόλη έχει βομβαρδιστεί επανειλημμένα από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Τον Ιανουάριο, η UNESCO ενέγραψε το ιστορικό κέντρο της Οδησσού στον κατάλογο των μνημείων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς που κινδυνεύουν.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Ειδική επιχειρησιακή δράση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής πραγματοποιήθηκε το πρωί της Μ. Τρίτης 30 Απριλίου 2024, στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού,...

ΕΛΛΑΔΑ

Στο πλευρό των εργαζομένων της εταιρίας ΜΟΡΝΟΣ ΑΕ δηλώνει ότι βρίσκεται η ΓΣΕΕ. Συγκεκριμένα με ανακοίνωσή της αναφέρει πως: «στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων...

ΕΛΛΑΔΑ

Στην ανάκληση συσκευασμένης σταφίδας από την αγορά προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων. Πρόκειται για τον προϊόν «ΣΟΥΛΤΑΝΙΝΑ ΣΤΑΦΙΔΑ – FARMERS UNION MEDITERRANEAN DELICACIES...

ΕΛΛΑΔΑ

Ενεργοποιήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία το 10201, η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή για την προστασία των ανηλίκων. Η συγκεκριμένη γραμμή έρχεται να ενισχύσει επιπλέον δράσεις ήπιας αστυνόμευσης και ευαισθητοποίησης...