Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: «Παιχνίδι» πολέμου – Το αεροπλανοφόρο και η προσομοίωση επίθεσης κατά της Ταϊβάν

Η ακτοφυλακή της Ταϊβάν προειδοποιεί κινεζικό πλοίο να απομακρυνθεί από τη γραμμή, που κατά την Ταϊπέι, οριοθετεί τα θαλάσσια σύνορά της με το Πεκίνο. Η ένταση μάλιστα κλιμακώνεται την τρίτη μέρα των κινεζικών στρατιωτικών ασκήσεων με την προσομοίωση του αποκλεισμού της νήσου, την οποία η Κίνα θεωρεί δικό της έδαφος.

Στις ασκήσεις συμμετέχει το κινεζικό αεροπλανοφόρο Shandong, ενώ ο κινεζικός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει πιλότο βομβαρδιστικού αεροσκάφους να ετοιμάζεται να εξαπολύσει πυραυλική επίθεση κατά τη διάρκεια άσκησης προσομοίωσης.

O στρατός της Ταϊβάν έχει τεθεί σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού, με το υπουργείο Άμυνας να αναφέρει ότι τις τελευταίες ώρες έχουν εντοπιστεί 59 κινεζικά μαχητικά αεροσκάφη κι 11 πολεμικά πλοία γύρω από τη νήσο.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Ταϊβάν δήλωσε ότι: «Η πρόσφατη παρενόχληση από τις ένοπλες δυνάμεις της Κίνας έχει αποσταθεροποιήσει την περιοχή. Αυτή τη φορά, η επίσκεψη της προέδρου Τσάι ήταν η αφορμή για την πραγματοποίηση των κινεζικών ασκήσεων».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Κινεζικού ΥΠΕΞ ανέφερε ότι: «Αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη απειλή στην ειρήνη και τη σταθερότητα στα στενά της Ταιβάν είναι η ανεξαρτησία και οι αποσχιστικές τάσεις της Ταϊβάν, καθώς και η ανοχή και η στήριξη που της παρέχουν οι ξένες δυνάμεις».

Παράλληλα, το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό έστειλε αντιτορπιλικό σε διαφιλονικούμενη περιοχή της Νότιας Σινικής Θάλασσας, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Πεκίνου, που έκανε λόγο για παράνομη παρείσφρηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Η Τουρκία ανακοίνωσε σήμερα τριετές σχέδιο οικονομιών για την περικοπή των δημοσίων δαπανών με στόχο την καταπολέμηση του πληθωρισμού που έφθασε τον Απρίλιο το...

ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα και οι ΗΠΑ θα έχουν αύριο, Τρίτη (14/5), τις πρώτες τους συνομιλίες για τους «κινδύνους» της τεχνητής νοημοσύνης, ανακοίνωσαν υψηλόβαθμοι Αμερικανοί αξιωματούχοι,...

ΔΙΕΘΝΗ

Η Μέγκαν Μαρκλ (Meghan Markle) πέρασε τη Γιορτή της Μητέρας μαζί με τον πρίγκιπα Χάρι στη Νιγηρία. Το ζευγάρι πραγματοποίησε τριήμερη περιοδεία στην πρώην...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Λουλζίμ Μπάσα με ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα ανέφερε ότι η συνάντηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα ήταν «μια ακριβή...