Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλός Υπ. Γεωργίας για μετανάστευση: Δεν μπορούμε να παραδοθούμε στην εθνοτική αντικατάσταση

Σήμερα ο Ιταλός υπουργός Γεωργίας και Διατροφικής Κυριαρχίας, κ. Φραντσέσκο Λολομπρίτζιντα, μίλησε στο εθνικό συνέδριο της Ιταλικής Συνομοσπονδίας Αυτόνομων Συνδικάτων Εργαζομένων (Cisal) και τοποθετήθηκε για το μεταναστευτικό, ένα από τα κύρια μέτωπα για τα οποία η Κεντροδεξιά Κυβέρνηση δέχεται επικρίσεις για την γραμμή της από την αρχή της θητείας της.
“Πρέπει να καταπολεμήσουμε την παρανομία και σε ευρωπαϊκό επίπεδο – είπε ο υπουργός – για να σταματήσουμε ένα μεταναστευτικό κύμα που, κατά τη γνώμη μας, έχει ξεπεράσει τα αντικειμενικά όρια. Αλλά και να βοηθήσουμε τα έθνη προέλευσης να αναπτυχθούν, και σε αυτό η Τζόρτζια Μελόνι, σε λίγους μόλις μήνες διακυβέρνησης, έχει γίνει πρότυπο”.

“Δεν μπορούμε να παραδοθούμε στην εθνοτική αντικατάσταση”

Ο υπ. Λολομπρίτζιντα πρόσθεσε πως “πρέπει επίσης να σκεφτούμε την Ιταλία του μεθαύριο. Για τους λόγους αυτούς, πρέπει να ενθαρρύνεται το δημογραφικό. Η πρόνοια πρέπει να οικοδομηθεί για να μπορεί ο καθένας να εργάζεται και να κάνει οικογένεια. Δεν μπορούμε να παραδοθούμε στην εθνοτική αντικατάσταση”.

Ενώπιον των παρευρισκομένων, ο Ιταλός υπουργός ανέπτυξε περαιτέρω την θέση του.
“Θεωρώ τη μετανάστευση ένα φυσικό, φυσιολογικό γεγονός, είμαι εγγονός ενός μετανάστη, γι’ αυτό προσέχω να μη θεωρώ ότι οι μεταναστεύσεις είναι ένα πρόβλημα. Αντιθέτως, γίνονται ευκαιρία ανάπτυξης για ένα έθνος. Αν υπάρχει ζήτηση για εργατικό δυναμικό, όταν έχεις εξαντλήσει την εγχώρια ζήτηση μπορείς, πρέπει να προμηθευτείς εργατικό δυναμικό και από άλλα έθνη. Πρέπει να καταστεί σαφές ότι ο πρώτος εχθρός της νόμιμης μετανάστευσης, που γίνεται μέσω οργανωμένων ροών, ονομάζεται παράνομη και παράτυπη μετανάστευση, και αυτός είναι ένας δρόμος που έχει διανυθεί μέχρι σήμερα και τον οποίο προσπαθούμε να αλλάξουμε”.

Σλάιν: Γεύση ‘λευκού σουπρεματισμού’ τα λόγια του υπουργού

Σφοδρότατη ήταν η τοποθέτηση της αντιπολίτευσης στα λόγια του υπ. Γεωργίας. Η ΓΓ του Δημοκρατικού Κόμματος, Έλι Σλάιν, μίλησε για “αηδιαστικές” και “απαράδεκτες” εκφράσεις οι οποίες “μας γυρνούν πίσω στη δεκαετία του ‘30 του περασμένου αιώνα”, λέξεις “που έχουν τη γεύση του λευκού σουπρεματισμού. Ελπίζω η Τζόρτζια Μελόνι και η Κυβέρνηση να αποστασιοποιηθούν από αυτές τις δηλώσεις που έγιναν την ημέρα που ο ΠτΔ Ματαρέλα επισκέπτεται το Άουσβιτς”.

Σε παρόμοιο μήκος κύματος και ο ηγέτης του Κεντρώου κόμματος Δράση, Κάρλο Καλέντα, ο οποίος δήλωσε πως “η αναβίωση του παλιού ρεφρέν της «εθνοτικής αντικατάστασης» επαναφέρει την Κυβέρνηση σε μια στάση ασυμβίβαστη με μια έγκυρη παρουσία στην Ευρώπη. Αντιμετωπίζουμε μια λανθασμένη και επικίνδυνη συνένωση για την Ιταλία”.

Μελόνι: Η γυναικεία εργασία ένα μεγάλο αχρησιμοποίητο απόθεμα, να εστιάσουμε στο δημογραφικό

Ενδιαφέρον είχε επίσης η τοποθέτηση της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι κατά τη διάρκεια της 61ης έκδοσης της Έκθεσης Επίπλου (Salone del Mobile) του Μιλάνου.
“Για πάρα πολλά χρόνια δεν υπήρξε καμία επένδυση, στην Ιταλία έχουμε πρόβλημα με το οικονομικό και κοινωνικό σύστημα, δεν έχουμε επενδύσει στο ποσοστό γεννήσεων” είπε η Ιταλίδα πρωθυπουργός στον Τύπο.
“Στην Ιταλία υπάρχουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι που πρέπει να συντηρηθούν, και όλο και λιγότεροι άνθρωποι που εργάζονται. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με διάφορους τρόπους. Ο τρόπος που επεξεργάζεται η Κυβέρνηση – πρόσθεσε η Μελόνι – δεν είναι μόνο αυτός των μεταναστών, αλλά και αυτός του μεγάλου αχρησιμοποίητου αποθέματος που είναι η γυναικεία εργασία. Φέρνοντάς την στον Ευρωπαϊκό μέσο όρο και εστιάζοντας στο δημογραφικό, με κίνητρο για τις οικογένειες να φέρνουν παιδιά στον κόσμο”.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν τουλάχιστον πέντε Παλαιστίνιους σε νυχτερινή επιδρομή σε ένα χωριό κοντά στην πόλη Τουλκάρεμ της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, σύμφωνα με Παλαιστίνιους...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Την άμεση παροχή διευκρινίσεων από το υπουργείο Εξωτερικών «αναφορικά με το πρωτοφανές περιστατικό συλλήψεως μέλους της φρουράς του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης, ο δρ Γασάν Αμπού Σίταχ, ο οποίος επρόκειτο να απευθυνθεί σήμερα (4/5) στην γαλλική Γερουσία για να περιγράψει...

ΔΙΕΘΝΗ

Σε νέες συλλήψεις διαδηλωτών κατά του πολέμου στη Γάζα προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης σε δύο ακόμα πανεπιστημιακά ιδρύματα της πολιτείας. Είχε προηγηθεί αίτημα...