Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Γουινέα: Διεξάγει έρευνα για τα δερματικά προβλήματα των ψαράδων

Περισσότεροι από 50 ψαράδες στο δυτικοαφρικανικό κράτος της Γουινέας έχουν νοσηλευτεί με άγνωστη δερματική πάθηση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, μία ημέρα αφότου οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα για το περιστατικό.

Οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν στα κοινωνικά δίκτυα δείχνουν ψαράδες με πρόσωπα, στόματα και άκρα καλυμμένα με σπυράκια και αλλοιώσεις.

«Αντιμέτωπη με αυτό το περίεργο φαινόμενο, η κυβέρνηση έχει συστήσει διυπουργική επιτροπή διαχείρισης κρίσεων που αποτελείται από εκπροσώπους των υπουργείων περιβάλλοντος, αλιείας, υγείας, μεταφορών και εξόρυξης, καθώς και της ναυτικής νομαρχίας», ανέφερε ο εκπρόσωπος Ουσμάν Γκαουάλ Ντιαλό σε δήλωσή του την Πέμπτη.

Είπε ότι μια επιτροπή επιστημόνων πήρε δείγματα θαλάσσιου νερού στις ύποπτες περιοχές, τα οποία αναλύονται σε εργαστήρια στη Γουινέα και στο εξωτερικό.

«Εν αναμονή των αποτελεσμάτων, η κυβέρνηση καλεί τους αλιείς να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις περιοχές αλιείας με συμπαγές φύλλο νερού χρώματος ώχρας», πρόσθεσε.

Οι αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν στα αλιευτικά προϊόντα που έφεραν οι πληγέντες αλιείς δείχνουν ότι είναι ασφαλή για κατανάλωση, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τον Νοέμβριο του 2020, εκατοντάδες ψαράδες της Σενεγάλης προσβλήθηκαν από άγνωστη δερματική πάθηση με παρόμοια συμπτώματα.

Το υπουργείο Υγείας της Σενεγάλης απέκλεισε αργότερα τον κίνδυνο μετάδοσης και ανέφερε ότι όλα τα περιστατικά εξελίσσονται ευνοϊκά και χωρίς επιπλοκές. Δήλωσε ότι δεν γνώριζε την αιτία της νόσου.

Πηγή: AFP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Γάλλοι αρτοποιοί σημείωσαν νέο παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες την Κυριακή, (5/5) όταν έφτιαξαν μια μπαγκέτα μήκους 140,5 μέτρων στο Suresnes, στα προάστια του Παρισιού. Η...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο θρυλικός «Flaco», ο οποίος οδήγησε την Εθνική Αργεντινής στην κατάκτηση του πρώτου της Μουντιάλ, «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών. Φτωχότερο...

ΔΙΕΘΝΗ

Τα πτώματα που εικάζεται ότι ανήκουν στους δύο αυστραλούς και σε έναν αμερικανό σέρφερ, που εξαφανίσθηκαν στο Μεξικό, φέρουν από μία σφαίρα στο κεφάλι,...

ΔΙΕΘΝΗ

Σήμερα, Δευτέρα 6 Μαΐου, αναμένεται να λειτουργήσει ως τζαμί ο βυζαντινός ναός της Μονής της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης....