Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

«Οι ΗΠΑ γίνονται ένα μονοκομματικό κράτος», λέει ο διάσημος Αμερικανός δημοσιογράφος, Τ. Κάρλσον

«Το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης στα mainstream media στις ΗΠΑ είναι άσχετο και απίστευτα ανόητο, ενώ τα βασικά θέματα του πολέμου, της δημογραφικής αλλαγής, της εταιρικής εξουσίας, της ελευθερίας, δεν αναφέρονται», λέει ο διάσημος Αμερικανός δημοσιογράφος, Τάκερ Κάρλσον (Tucker Carlson).

Οι Ηνωμένες Πολιτείες μοιάζουν πολύ με ένα μονοκομματικό κράτος. Είναι μια καταθλιπτική συνειδητοποίηση, αλλά δεν είναι μόνιμη. Η σημερινή μας «ορθοδοξία» δεν θα κρατήσει. Αυτή η στιγμή είναι πολύ αστεία για να συνεχιστεί», είπε ο Τάκερ Κάρλσον, ένας από τους πιο δημοφιλείς δημοσιογράφους της Αμερικής.

Και τα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα στις ΗΠΑ «έχουν καταλήξει σε συναίνεση για το τι τους ωφελεί και τώρα συνεργάζονται ενεργά» για να κλείσουν οποιαδήποτε ουσιαστική συζήτηση. Το αμερικανικό κατεστημένο έχει «παραιτηθεί από την πειθώ» και τώρα «καταφεύγει στη βία» με αυξανόμενη λογοκρισία, πιστεύει ο Κάρλσον.

Ο πρώην πλέον δημοσιογράφος του Fox News δημοσίευσε ένα βίντεο, το πρώτο του μετά την αποχώρησή του από την τηλεόραση, στο οποίο δηλώνει ότι η ειλικρινής συζήτηση για μεγάλα ζητήματα στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης απλώς «δεν επιτρέπεται».

Ο Κάρλσον έχει επικρίνει τα κύρια μέσα ενημέρωσης στις ΗΠΑ, λέγοντας ότι οι περισσότερες συζητήσεις σε τηλεοπτικές εκπομπές είναι «άσχετες» και «απίστευτα ανόητες», ενώ τα βασικά ζητήματα δεν αντιμετωπίζονται.

«Τα αναμφισβήτητα μεγάλα θέματα, αυτά που θα καθορίσουν το μέλλον μας, ουσιαστικά δεν συζητούνται καθόλου – πόλεμος, πολιτικές ελευθερίες, νέα επιστήμη, δημογραφική αλλαγή, εταιρική ισχύς, φυσικοί πόροι».

Πότε ήταν η τελευταία φορά που ακούσατε μια αξιόπιστη συζήτηση για οποιοδήποτε από αυτά τα ζητήματα, αναρωτήθηκε ο Κάρλσον, προσθέτοντας ότι έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που υπήρχε τέτοια συζήτηση επειδή δεν επιτρέπεται πλέον στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Κάρλσον αποχώρησε από την Fox Corporation πριν από λίγες ημέρες και η αξία αυτής της εταιρείας βυθίστηκε κατά περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια αμέσως μετά την ανακοίνωση ότι η τηλεοπτική εταιρεία αποχωρίζεται από τον κεντρικό παρουσιαστή.

Ο Τάκερ Κάρλσον φιλοξενούσε ένα ειδησεογραφικό πρόγραμμα στο «Fox News» σε ώρα υψηλής τηλεθέασης, το οποίο ήταν επίσης το πιο δημοφιλές μεταξύ των Αμερικανών ηλικίας 25 έως 54 ετών.

Οι μετοχές της Fox υποχώρησαν 2,9% μετά την είδηση ​​της διάσπασης.

Μετάφραση – επιμέλεια: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

Πηγή: Politika.rs 27.04.2023. 11:23

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Περίπου οι μισοί από τους Αμερικανούς ψηφοφόρους είναι αντίθετοι στο να στέλνονται οι μετανάστες που βρίσκονται παράνομα στη χώρα σε κέντρα κράτησης ενώ περιμένουν...

ΔΙΕΘΝΗ

Εντάλματα σύλληψης για τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου και τον ηγέτη της Χαμάς Σινουάρ, με κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ζήτησε...

ΕΛΛΑΔΑ

Σε κάθε ενήλικο θύμα ενδοοικογενειακής βίας, ανεξαρτήτως φύλου, σε ολόκληρη τη χώρα, θα χορηγείται πλέον το «Panic Button», σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση...

ΔΙΕΘΝΗ

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ό, τι τα γυμνάσια που περιλαμβάνουν μη στρατηγικά, πυρηνικά όπλα για τα οποία έχει δώσει εντολή ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν...