Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Συνεργασία για την παράτυπη μετανάστευση υπέγραψαν Σούνακ και Μελόνι

Ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ φιλοξένησε σήμερα (27/4) την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι, στην Ντάουνινγκ Στριτ, όπου μεταξύ άλλων υπέγραψαν «Μνημόνιο Κατανόησης» το οποίο ο κ. Σουνάκ είπε ότι θα ενισχύσει τη συνεργασία για τη μείωση της παράτυπης μετανάστευσης, την άμυνα και ως απάντηση στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Νομίζω ότι οι αξίες μεταξύ των χωρών μας είναι εντελώς ευθυγραμμισμένες, γι’ αυτό μπορούμε να συνεργαστούμε τόσο καλά σε κοινές προκλήσεις, είτε πρόκειται για απάντηση στην παράνομη εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, όπου και πάλι αποτίω φόρο τιμής στην ηγεσία σας, αλλά και για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, κάτι που είναι κοινό και στους δύο μας», είπε στην κ. Μελόνι ο Ρίσι Σούνακ στην συνομιλία που είχαν οι δυο τους, μπροστά στις κάμερες.

«Η αντιμετώπιση των διακινητών και της παράνομης μετανάστευσης είναι κάτι που η κυβέρνησή σας κάνει πολύ καλά», πρόσθεσε.

«Παρακολουθώ τη δουλειά σου και συμφωνώ απόλυτα. Νομίζω ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε μαζί», απάντησε η ακροδεξιά Μελόνι, όπως αναφέρεται στα βρετανικά μέσα.

No10 Downing Str.

Σούνακ και Μελόνι έχουν την παράτυπη μετανάστευση υψηλά στην πολιτική ατζέντα τους και συμφώνησαν ότι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης «του παγκόσμιου ζητήματος» όπως το έθεσαν είναι «μέσω πολυμερών φόρουμ όπως το EPC, το G7 και το G20».

«Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε για την υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ουκρανία, μεταξύ άλλων μέσω της Interflex, ενώ οι δυο πρωθυπουργοί συμφώνησαν ότι η ειρήνη θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο με όρους αποδεκτούς από τον λαό της Ουκρανίας».

Ο Ρίσι Σούνακ ξενάγησε την Τζόρτζια Μελόνι στο Αββείο του Ουεστμίνστερ.

Ανταπόκριση – Βρετανία: Ευδοξία Λυμπέρη

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Γενικός Γραμματέας του Κ.Κ.Ε Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την ομιλία του σε συγκέντρωση στον Πειραιά τόνισε, ότι «Με το Κ.Κ.Ε υπάρχει ελπίδα ότι μπορεί...

ΕΛΛΑΔΑ

Mε τη μέγιστη θερμοκρασία να σημειώνεται στους Ποτάμους Λασιθίου με 35,6 °C.  , υγρασία και σκόνη μετατρέπουν την εικόνα στα κεντρικά και νότια της χώρας σαν να...

ΔΙΕΘΝΗ

Επαναληπτικές βουλευτικές εκλογές σε επτά εκλογικά τμήματα της Βόρειας Μακεδονίας θα διεξαχθούν την Τετάρτη 22 Μαϊου αποφάσισε το εκλογοδικείο της χώρας, λόγω παρατυπιών που...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τη δεδομένη πολιτική βούληση της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να στηρίξει και να προωθήσει έμπρακτα την υγιή επιχειρηματικότητα εξέφρασε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας,...