Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Η αντεπίθεση ξεκίνησε στο Μπαχμούτ δήλωσε ο Πριγκόζιν – «Ρωσική ταξιαρχία εγκατέλειψε τις θέσεις της»

Ο ιδρυτής της ρωσικής Ομάδας Wagner Γιεβγένι Πριγκόζιν δήλωσε ότι ξεκίνησε η αντεπίθεση της Ουκρανίας με μονάδες της να προελαύνουν στο Μπαχμούτ πλευρικά.

Ο Πριγκόζιν χαρακτήρισε σκόπιμα παραπλανητική τη δήλωση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι η αντεπίθεση της Ουκρανίας θα καθυστερήσει «επειδή οι ουκρανικές δυνάμεις περίμεναν περισσότερη βοήθεια από το εξωτερικό».

Ο ιδιωτικός στρατός Βάγκνερ υποστήριξε ότι μια ρωσική ταξιαρχία εγκατέλειψε τις θέσεις της, παραχωρώντας εδάφη νοτιοδυτικά του Μπαχμούτ.

Ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις είχαν υποχωρήσει κατά τόπους έως και 2 χιλιόμετρα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν έχει σχολιάσει αλλά σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ αναγνώρισε ότι ο πόλεμος είναι «σε πολύ δύσκολη στιγμή».

Στις Βρυξέλλες, ο ανώτατος στρατιωτικός αξιωματούχος του ΝΑΤΟ είπε ότι ο πόλεμος εξελίσσεται σε αναμέτρηση ανάμεσα σε μεγάλος αριθμό «ανεπαρκώς εκπαιδευμένων Ρωσικών στρατευμάτων με απαρχαιωμένο εξοπλισμό και ένα μικρότερο ουκρανικό στρατό που υπερισχύσει χάρη στη στρατιωτική βοήθεια της Δύσης.

Ο Ολλανδός ναύαρχος Rob Bauer, δήλωσε από την έδρα του ΝΑΤΟ ότι η Ρωσία αναπτύσσει άρματα μάχης T-54 – τα οποία και χαρακτήρισε υπέργηρο μοντέλο που σχεδιάστηκε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Εκπνέει σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα (29/4) η προθεσμία για την εγγραφή ψηφοφόρων για την επιστολική ψήφο στις προσεχείς Ευρωεκλογές. Υπενθυμίζεται ότι οι εγγραφές πραγματοποιούνται μέσω της εφαρμογής epistoliki.ypes.gov.gr, η οποία...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης του προσωπικού των υγειονομικών δομών αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας σε όλη τη χώρα, υπεγράφη η απόφαση για έκδοση προκήρυξης από...

ΕΛΛΑΔΑ

Ψηφίζεται σήμερα από την ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας «Αναμόρφωση του προγράμματος “Στέγαση και Εργασία για τους...

ΔΙΕΘΝΗ

Θετική φέρεται να είναι η πρώτη αντίδραση της Χαμάς στην ισραηλινή πρόταση για εκεχειρία. Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Axios, οι Ισραηλινοί «είναι έτοιμοι...