Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Στο ΑΤ Αυλώνα για να δει τον Φρέντι Μπελέρη, η Πρέσβης της Ελλάδας στην Αλβανία

Κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, η Πρέσβης της Ελλάδας στην Αλβανία, Κωνσταντίνα Καμίτση, μεταβαίνει στο Αστυνομικό Τμήμα Αυλώνας προκειμένου να συναντήσει τον υποψήφιο Δήμαρχο στον Δήμο Χειμάρρας με το ΚΕΑΔ, Διονύση-Φρέντη Μπελέρη, ο οποίος κρατείται εκεί.

Νωρίτερα, η Ελληνίδα Πρέσβυς είχε προβεί σε σχετικό διάβημα στο Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας.

Επιπροσθέτως, η κ. Καμίτση ενημέρωσε για την υπόθεση της σύλληψης του Φρέντι Μπελέρη, τους Πρέσβεις των κρατών-μελών της Ε.Ε. στην Αλβανία, κατά τη διάρκεια σημερινής συνάντησής τους.

Επικοινωνία Ν. Δένδια – Ε. Ράμα για τη σύλληψη Μπελέρη ― Παραμένει υπό κράτηση

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, για τη σύλληψη στην Αλβανία τριών ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του υποψήφιου δημάρχου στον Δήμο Χειμάρρας με το ΚΕΑΔ Διονύση Φρέντι Μπελέρη. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, νωρίτερα ο κ. Δένδιας είχε ενημερώσει για το ζήτημα τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Νωρίτερα η Πρέσβυς της Ελλάδας στα Τίρανα, Κωνσταντίνα Καμίτση, κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών, πραγματοποίησε διάβημα στο Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας.

Υπό κράτηση παραμένει ο υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας, ο οποίος συνελήφθη τα μεσάνυχτα από άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αλβανικής αστυνομίας με την κατηγορία της «εξαγοράς ψήφων». Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνεργάτες του έχουν αφεθεί ελεύθεροι, αφού τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Έντι Ράμα: Η σύλληψη του Μπελέρη δείγμα της αποφασιστικότητας της δικαιοσύνης

Αντέδρασε πριν λίγο για την υπόθεση, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα χαρακτηρίζοντας τη σύλληψη του Μπελέρη απο την εισαγγελία ως δείγμα της αποφασιστικότητας της δικαιοσύνης για την εφαρμογή του νόμου. Απαίτησε η σύλληψη να είναι τεκμηριωμένη με στοιχεία και νομικά κατοχυρωμένη. Κάλεσε ακόμη τον πολιτικό κόσμο να μην προβεί σε συμπεράσματα και να αφήσει ανεπηρέαστο το ανακριτικό έργο των αρμόδιων αρχών. Δήλωσε επίσης ότι συνεχίζεται ο προεκλογικός αγώνας και ότι το γεγονός ουδεμία σχέση έχει με τις εκλογές. Αμέσως μετά ανακοινώθηκε από την εισαγγελεία Αυλώνας το ένταλμα σύλληψης του Μπελέρη, με την κατηγορίες της εξαγοράς ψήφων.

Νωρίτερα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος είχε τηλεφωνική εποικοινωνία με τον Αλβανό ομόλογό του, Μπέλνταρ Τσούτσι, ζητώντας την άμεση αποφυλάκιση του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας.

Διάβημα της Αθήνας στο ΥΠΕΞ της Αλβανίας

Με σφοδρότητα αντέδρασαν οι φορείς της μειονότητας, ΟΜΟΝΟΙΑ και ΚΕΑΔ, για την πρωτοφανή, όπως τη χαρακτηρίζουν επίθεση εναντίον του ελληνισμού της Αλβανίας, ενώ η πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, Κωνσταντίνα Καμίτση, κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, πραγματοποίησε διάβημα στο Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Οι άγριες μάχες ανάμεσα σε ισραηλινά στρατεύματα και τον στρατιωτικό βραχίονα της Χαμάς συνεχίζονται στη Λωρίδα της Γάζας, όπου, έπειτα από πολλές ημέρες πλήρους...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

H αυξητική τάση στις τιμές των οικιστικών ακινήτων συνεχίστηκε το 2023 με επιταχυνόμενο ρυθμό και σύμφωνα με στοιχεία της ΤτΕ οι τιμές των διαμερισμάτων...

ΕΛΛΑΔΑ

Εκστρατεία ενημέρωσης εργαζομένων και εργοδοτών στο πλαίσιο δράσεων ευαισθητοποίησης σε θέματα βίας και παρενόχλησης ξεκινά η Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας, με πρωταρχικό μέλημα να...

ΔΙΕΘΝΗ

Η Στοκχόλμη υποδέχεται σήμερα (17/5) το αστέρι της ποπ μουσικής Τέιλορ Σουίφτ στον δεύτερο σταθμό στην Ευρώπη της περιοδείας της “Eras”, προς όφελος των...