Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Λονδίνο: Αστυνομικός αποτάχθηκε για προσποίηση σε υπηρεσία προκειμένου να εξασφαλίσει «ελευθέρας» σε φεστιβάλ

Αστυνομικός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου απολύθηκε αφού προσποιήθηκε ότι ήταν σε υπηρεσία για να αποκτήσει πρόσβαση στα παρασκήνια, στο Μουσικό Φεστιβάλ All Points East.

Για ανάρμοστη συμπεριφορά παραπέμφθηκε σε ακρόαση ο αστυνομικός Hasnain Awan στις στις 5 Μαΐου, καθώς φέρεται να χρησιμοποίησε τον Αύγουστο του 2021, την πρώτη μέρα εκτέλεσης των καθηκόντων του στο φεστιβάλ μουσικής που διοργανώνεται στο πάρκο Βικτόρια του Λονδίνου, για να εξασφαλίσει “τζάμπα” είσοδο και τις επόμενες μέρες για τον εαυτό του και έναν φίλο του.

Ο Awan φέρεται να πήγε στο γραφείο διαπίστευσης του Φεστιβάλ και είπε στο προσωπικό ότι χρειαζόταν ένα καινούργιο βραχιολάκι, επειδή το δικό του κατασχέθηκε ως αποδεικτικό στοιχείο αφού βάφτηκε με αίμα.

Στη συνέχεια πιστεύεται ότι έδωσε το νέο βραχιολάκι στον φίλο του και μπήκε χρησιμοποιώντας εκείνο που είχε φορέσει την προηγούμενη μέρα, εξασφαλίζοντας πρόσβαση και για τους δύο στις συναυλίες χωρίς να πληρώσουν το εισιτήριο εισόδου αξίας 95 λιρών.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, φέρεται να προσπάθησε να εισέλθει στα παρασκήνια του Φεστιβάλ δείχνοντας την αστυνομική ταυτότητα. Όταν η επιθεωρήτρια Μέι Ρόμπινσον, η οποία ήταν υπεύθυνη για την αστυνόμευση στο Φεστιβάλ, τον ρώτησε, ο Awan πιστεύεται ότι είπε ότι το προσωπικό του Φεστιβάλ γνώριζε ότι δεν ήταν σε βάρδια.

Κατά την επιτροπή ακρόασης της αστυνομίας, ο τζαμπατζής αστυνομικός παραδέχτηκε ότι είπε ψέματα σε περισσότερες από μία περιπτώσεις και η επιτροπή διαπίστωσε ότι το έκανε για το δικό του συμφέρον.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινά μια πολυήμερη περίοδος ζέστης και σκόνης στην ατμόσφαιρα, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Ενδεικτικά σε πολλές περιοχές η θερμοκρασία θα...

ΔΙΕΘΝΗ

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε επίθεση με drones εναντίον ισραηλινής στρατιωτικής βάσης κοντά στην Τιβεριάδα, σε απόσταση περίπου 35 χιλιομέτρων από τα σύνορα του...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στον εντοπισμό και την κατάσχεση σημαντικής ποσότητας λαθραίων τσιγάρων προχώρησαν οι ελεγκτές του Τελωνείου στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Ειδικότερα, οι τελωνειακοί αξιοποιώντας δεδομένα των...

ΔΙΕΘΝΗ

Συνέντευξη σε θέματα που αφορούν την τουρκική εξωτερική πολιτική παραχώρησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν. Σημαντικό μέρος της συνέντευξής του, στο τουρκικό τηλεοπτικό...