Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πάνω από οκτώ οι τραυματίες και ζημιές σε κτίρια οπό τη ρωσική αεροπορική επιδρομή στο Ντνιπροπετρόβσκ

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν και πολλά κτίρια υπέστησαν ζημιές από ρωσική αεροπορική επίθεση που έγινε στη διάρκεια της νύχτας στην περιφέρεια Ντνιπροπετρόβσκ, ανακοίνωσε σήμερα η Ουκρανία, προσθέτοντας ότι τα συστήματα της αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν 20 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τέσσερις πυραύλους κρουζ.

Οι Ρώσοι εισβολείς επιτέθηκαν σε εγκαταστάσεις του στρατού και υποδομών του ανατολικού φυλακίου της Ουκρανίας –την πόλη Ντνίπρο”, αναφέρει η ουκρανική πολεμική αεροπορία στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

Η επίθεση διεξήχθη με 16 διαφορετικού είδους πυραύλους και 20 Shahed-136/131 μη επανδρωμένα αεροσκάφη μάχης”, διευκρινίζει, προσθέτοντας ότι τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν 20 ρωσικά drones και 4 πυραύλους κρουζ.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος τραυματίστηκε από την επίθεση στην πόλη Ντνίπρο και 7 από επίθεση στην περιοχή Σινελνικίφσκιι της περιφέρειας Ντνιπροπετρόβσκ στην οποία βρίσκεται η Ντνίπρο, σύμφωνα με ανάρτηση του περιφερειάρχη Σέρχιι Λίσακ στο Telegram.

Πάρα πολλά κτίρια, μεταξύ των οποίων σπίτια, πολυκατοικίες και διοικητικές υποδομές υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν, σημείωσε.

Παράλληλα ο δήμαρχος της Ντνίπρο Μπόρις Φιλάτοφ σημείωσε σε ανάρτησή του στο Telegram ότι “ποτέ η πόλη δεν είχε δεχθεί βομβαρδισμούς τέτοιας κλίμακας από την αρχή του πολέμου“.

Η Ντνίπρο, πόλη σχεδόν ενός εκατομμυρίου κατοίκων πριν από τη ρωσική εισβολή, βρίσκεται 125 χιλιόμετρα μακριά από την γραμμή του τωρινού μετώπου.
“Οι κάτοικοι της Ντνίπρο δεν κοιμήθηκαν και προσεύχονταν για τους γονείς και τους φίλους τους”, συνέχισε ο Φιλάτοφ.

Ο περιφερειάρχης Λίσακ διευκρίνισε από την πλευρά του σχετικά με τους τραυματίες ότι “γυναίκες ηλικίας μεταξύ 52 και 70 ετών νοσηλεύονται” και επίσης ότι από τα ρωσικά πλήγματα “υπέστησαν ζημιές αρκετά κτίρια μονάδας πρώτων βοηθειών” στην περιοχή. Επίσης σημείωσε ότι “δύο πυρκαγιές εκδηλώθηκαν, οι οποίες έχουν ήδη σβηστεί. Πάνω από 10 φορτηγά και οχήματα καταστράφηκαν (και) 25 οχήματα και 2 λεωφορεία υπέστησαν επίσης ζημιές”.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Στο πλαίσιο της αύξησης της πίεσης προς την Τεχεράνη, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν περαιτέρω κυρώσεις προς το Ιράν, με στόχο να πλήξει τη βιομηχανία...

ΕΛΛΑΔΑ

Ναρκωτικά και όπλο εντόπισαν χθες αστυνομικοί σε καφετέρια στα Εξάρχεια κατά τη διάρκεια στοχευμένων ελέγχων, που έγιναν έπειτα από διερεύνηση και αξιολόγηση πληροφοριών. Στην...

ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 70 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Κένυα από τον Μάρτιο σε πλημμύρες, τις οποίες έχουν προκαλέσει κυρίως οι ασυνήθιστες για τα...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον απόηχο του αποκλεισμού των Σπαρτιατών από τις ευρωεκλογές, με την ομόφωνη απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, προσδιορίστηκε πριν από λίγη...