Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ευρωπαϊκή Ένωση: Στηρίζει και προωθεί τον κινηματογράφο της στο Φεστιβάλ των Καννών για άλλη μια χρονιά

Χρηματοδοτώντας πολυάριθμες ευρωπαϊκές συμπαραγωγές και συνοδεύοντας ταινίες στα μεγαλύτερα φεστιβάλ στον κόσμο, η Ευρώπη ανταποκρίνεται σε μια εξαιρετικά ανταγωνιστική και συνεχώς εξελισσόμενη αγορά.

Η Ευρώπη είναι παρούσα, κάθε χρόνο, στο φεστιβάλ των Καννών. Και το 2023, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά, Τιερί Μπρετόν , ήταν υπεύθυνος να πάει στο Palais des Festivals, για να παρουσιάσει τα αποτελέσματα των εργασιών της Επιτροπής και να αποκαλύψει τις προθέσεις της για τα επόμενα χρόνια.

«Έχω παρουσιάσει το «Media Outlook», το οποίο είναι στην πραγματικότητα μια πολύ εις βάθος μελέτη που πραγματοποιήθηκε από τις υπηρεσίες μας, για να δούμε τις μεγάλες τάσεις που γνωρίζουμε και να βγάλουμε συμπεράσματα», εξηγεί ο Breton.

“Πρόκειται προφανώς για την εμφάνιση των πλατφορμών και τον τρόπο με τον οποίο τοποθετούμαστε εναντίον τους , έχει να κάνει με την προστασία των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, που είναι τόσο σημαντικό για εμάς στην Ευρώπη – και πιστέψτε με, το προσέχουμε στην Ευρώπη. χρηματοδότηση, πώς να αυξήσουμε περαιτέρω τη χρηματοδότηση και προφανώς σκοπεύουμε να συνεχίσουμε».

14 ταινίες που υποστηρίζονται από το πρόγραμμα είναι παρούσες στις Κάννες, και τέσσερις διαγωνίζονται για τον Χρυσό Φοίνικα. Ανάμεσά τους, το “Rapito”, του Ιταλού μαέστρου Marco Bellocchio, η αληθινή ιστορία ενός Εβραϊκού αγοριού που βαφτίστηκε βίαια από τον Πάπα στο 18ος αιώνας XIX.

«Είμαστε κράτος δικαίου», θυμάται ο Μπρετόν. «Έχουμε αξίες, τις μοιραζόμαστε, είναι το κοινό μας καλό στην Ευρώπη και είναι αλήθεια σε αυτό το πλαίσιο ότι οι οπτικοακουστικές βιομηχανίες, με την ευρεία έννοια του όρου, διαδραματίζουν ουσιαστικό ρόλο στην Ευρώπη. Αυτό το υπενθυμίζουμε καθημερινά , ο ουσιαστικός ρόλος που είναι η προστασία της κληρονομιάς μας, ακόμη και σε μια εποχή που ο πόλεμος χτυπά την ήπειρό μας στην Ουκρανία».

Οι άλλες τρεις ταινίες του διαγωνισμού είναι σκηνοθετημένες από γυναίκες: «Οι κόρες της Όλφα», του Κάουθερ Μπεν Χάνια , «Club Zero», της Τζέσικα Χάουσνερ και «Λα Χίμερα» της Άλις Ρορβάχερ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει υπόψη ότι ο κινηματογράφος είναι τέχνη και βιομηχανία. Χρηματοδοτώντας πολυάριθμες ευρωπαϊκές συμπαραγωγές και συνοδεύοντας ταινίες στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου, η Ευρώπη ανταποκρίνεται σε μια εξαιρετικά ανταγωνιστική και συνεχώς εξελισσόμενη αγορά , επιβεβαιώνοντας παράλληλα τις πολιτιστικές και καλλιτεχνικές της αξίες, καθώς και τη βιομηχανική και τεχνολογική της τεχνογνωσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

«Αύριο ο Πάπας Φραγκίσκος θα απαγγείλει την προσευχή Angelus “κατ’ ιδίαν, προφανώς στο δωμάτιο του νοσοκομείου» έκανε γνωστό ο Matteo Bruni, διευθυντής του Γραφείου...

ΔΙΕΘΝΗ

Δύο διαφορετικά όπλα ενδέχεται να χρησιμοποιήθηκαν στον πυροβολισμό του Τζον Λένον, σύμφωνα με έναν Βρετανό συγγραφέα που ερευνά την υπόθεση. Ο συγγραφέας και τηλεοπτικός...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Σύρος πρόσφυγας που μαχαίρωσε έξι άτομα, ανάμεσά τους τέσσερα μικρά παιδιά, σε ένα πάρκο στην Ανεσί προφυλακίστηκε και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες μεταξύ άλλων...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δύο εβδομάδες από την κάλπη της 25ης Ιουνίου, κλιμακώνουν τις παρεμβάσεις τους οι πολιτικοί αρχηγοί. Σε Θεσσαλονίκη, Κιλκίς και Κατερίνη περιοδεύει ο πρόεδρος της ΝΔ...