Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Η Sue Carr γίνεται η πρώτη γυναίκα ανώτατη δικαστής στην 750ετή ιστορία του θεσμού

Η δικαστής Sue Carr διορίστηκε στην ανώτατη δικαστική θέση στην Αγγλία και την Ουαλία την Πέμπτη, και έγινε η πρώτη γυναίκα που κατέλαβε αυτή τη θέση τα τελευταία 755 χρόνια, σύμφωνα με ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης την Πέμπτη, αναφέρει το AFP.

Ο διορισμός αυτής της 58χρονης δικαστού, έρχεται καθώς μια πρόσφατη έκθεση τόνισε την καταφανή έλλειψη διαφορετικότητας στη βρετανική δικαιοσύνη.

Δικηγόρος στο μέλος του Δικηγορικού συλλόγου από το 1987, η Sue Carr διορίστηκε δικαστής το 2009. Από το 2020 είναι δικαστής στο Εφετείο.

Η πτυχιούχος του Κέιμπριτζ, θα αναλάβει τη θέση τον Οκτώβριο και θα γίνει η πρώτη γυναίκα που θα κατέχει τη θέση του Λόρδου Αρχιδικαστή(Lord Chief) από τότε που δημιουργήθηκε η θέση πριν από 755 χρόνια.

Ο Lord Chief Justice διορίζεται από την κυβέρνηση μετά από σύσταση ανεξάρτητης ομάδας ανώτερων εκπροσώπων του δικαστικού σώματος.

Η Sue Carr θα αναλάβει το τιμόνι ενός δικαστικού συστήματος που αντιμετωπίζει καθυστερήσεις δικαστηρίων ως αποτέλεσμα της πανδημίας COVID-19.

Πέρυσι, ποινικοί δικηγόροι στην Αγγλία και την Ουαλία οργάνωσαν μια μακροχρόνια απεργία απαιτώντας καλύτερες αμοιβές και επικρίνοντας την υποχρηματοδότηση της ποινικής δικαιοσύνης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση από μποτ δέχτηκε η ιστοσελίδα της εκστρατείας της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (ursula2024.eu) σύμφωνα με ανάρτηση της ίδιας στην πλατφόρμα Χ. «Οι κυβερνοεπιθέσεις...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζεται η περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στην Ήπειρο. Σήμερα Τετάρτη θα επισκεφθεί την Άρτα και στη συνέχεια θα μεταβεί...

ΔΙΕΘΝΗ

Η Λευκορωσία ξεκίνησε ελέγχους για την ετοιμότητα του στρατού της να αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα, μετέδωσαν σήμερα κρατικά ΜΜΕ, ταυτόχρονα με τις προετοιμασίες για...

ΔΙΕΘΝΗ

Η Ιορδανία ανακοίνωσε σήμερα ότι Ισραηλινοί έποικοι επιτέθηκαν σε αυτοκινητοπομπή που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια και ήταν καθ’ οδόν προς το πέρασμα Ερέζ στη βόρεια...