Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Αργεντινή: Διεθνές ένταλμα για τη σύλληψη τεσσάρων μελών της Χεζμπολάχ σε σχέση με τη βομβιστική επίθεση του 1994

Η Αργεντινή ζήτησε να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τέσσερις Λιβανέζους υπηκόους που ήταν ύποπτοι για συμμετοχή στη βομβιστική επίθεση σε εβραϊκό κέντρο στο Μπουένος Άιρες το 1994 η οποία άφησε πίσω της 85 νεκρούς και 300 τραυματίες.

Ένας δικαστής ενέκρινε το αίτημα του εισαγγελέα να λάβει ένταλμα της Ιντερπόλ, ισχυριζόμενος ότι οι τέσσερις ήταν «υπάλληλοι ή επιχειρησιακοί πράκτορες» της Χεζμπολάχ.

Οι τέσσερις είναι οι Hussein Mounir Maznar, Ali Hussein Abdullah, Farouk Abdul Hai Amiri και Abdullah Salman με τις αρχές της Αργεντινής να πιστεύουν ότι έχουν την έδρα τους στην Παραγουάη, τη Βραζιλία ή τη Βηρυτό.

Ο Salman θεωρείται ύποπτος ότι «συντόνιζε την άφιξη και την αναχώρηση της επιχειρησιακής ομάδας» που πραγματοποίησε την επίθεση.

Η επίθεση στο εβραϊκό κέντρο στην πρωτεύουσα της Αργεντινής είναι η χειρότερη στην ιστορία της χώρας και ακολούθησε μια βομβιστική επίθεση δύο χρόνια νωρίτερα που είχε στόχο την ισραηλινή πρεσβεία και άφησε πίσω της 29 νεκρούς.

Ο δράστης της επίθεσης του 1994 δεν αποκαλύφθηκε και κανείς δεν ανέλαβε την ευθύνη, αλλά η Αργεντινή και το Ισραήλ υποπτεύονται ότι η λιβανέζικη “Χεζμπολάχ” την πραγματοποίησε κατόπιν αιτήματος του Ιράν, το οποίο από την πλευρά του αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μείωση 9,8% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Φεβρουάριο εφέτος, καθώς οι πωλήσεις κινήθηκαν καθοδικά σε όλες ανεξαιρέτως τις...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τζιανφράνκο Φίνι, Ιταλό πολιτικός, καταδικάστηκε σε 2 χρόνια και 8 μήνες κάθειρξη για ξέπλυμα χρήματος στο πλαίσιο πώλησης πολυτελούς βίλας στο Μοντεκάρλο. Για...

ΕΛΛΑΔΑ

Στηρίζει τις κινητοποιήσεις στα Νοσοκομεία Παίδων η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και με επιστολή της προς το Υπουργείο Υγείας την 1η ΥΠΕ...

ΕΛΛΑΔΑ

Σε εντατικούς ελέγχους στην αγορά προχωρά η Περιφέρεια Αττικής τις ημέρες του Πάσχα, προκειμένου να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία και να αντιμετωπισθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας...