Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Τζολί για ναυάγιο στην Πύλο: Κανείς δεν διακινδυνεύει τη ζωή του, εκτός αν δεν έχει επιλογές

Η Αντζελίνα Τζολί σχολίασε το ναυάγιο στην Πύλο με τους τουλάχιστον 78 νεκρούς και τους δεκάδες αγνοούμενους. Η Αμερικανίδα ηθοποιός, υπέρμαχος των προσφύγων, δήλωσε ότι “αρρώστησε” από την είδηση για την τραγωδία και παρέθεσε τις σκέψεις της για το περιστατικό στο Instagram. “Κανείς δεν διακινδυνεύει τη ζωή του με αυτόν τον τρόπο, εκτός αν δεν έχει επιλογές“.

Στη συνέχεια, η Τζολί μοιράστηκε την ιστορία ενός άνδρα που γνώρισε και ο οποίος βρέθηκε σε παρόμοια κατάσταση με τους μετανάστες που παγιδεύτηκαν στο σκάφος που ανατράπηκε την Τετάρτη. “Γνώρισα έναν άνδρα που έχασε τη γυναίκα και την κόρη του, αφού τις κρατούσε για ώρες στο νερό, προσπαθώντας να τις κρατήσει στη ζωή. Τον ρώτησα γιατί να μπουν σε ένα τόσο γεμάτο πλοίο, αφού φαινόταν επικίνδυνο; Και γιατί να ρισκάρουν εξ αρχής;” δήλωσε η Τζολί.

Μου είπε ότι για χρόνια έμενε σε εμπόλεμη ζώνη προσπαθώντας να βοηθήσει ως γιατρός. Στη συνέχεια πήρε την οικογένειά του μακριά από τον πόλεμο σε μια συνοριακή χώρα όπου αντιμετώπισαν διακρίσεις. Δεν μπορούσαν να εργαστούν, η κόρη τους δεν μπορούσε να πάει στο σχολείο. Η σύζυγος παρενοχλούνταν τακτικά και τον ικέτευε να κανονίσει να μπουν σε μια βάρκα” τόνισε και πρόσθεσε:

Ο άνδρας και η οικογένειά του είχαν δουλέψει για να μαζέψουν αρκετά χρήματα για ένα εισιτήριο. Ωστόσο, όταν τελικά κέρδισαν αρκετά και ήταν έτοιμοι να ξεκινήσουν το επικίνδυνο ταξίδι, διαπίστωσαν ότι η βάρκα ήταν υπερπλήρης. Ο λαθρέμπορος που είχε κανονίσει το ταξίδι τους εμπόδισε να φύγουν και αναγκάστηκαν να επιβιβαστούν στη βάρκα, γεγονός που στη συνέχεια κατέληξε σε τραγωδία“.

Η βάρκα κατάφερε να διανύσει ένα μέρος της διαδρομής”, εξήγησε η ηθοποιός. “Είπε ότι ήταν δύσκολο να αναπνεύσει κανείς. Όλοι ήταν φοβισμένοι. Τότε εμφανίστηκε μια άλλη βάρκα και τους εμβόλισε. Όλοι ούρλιαζαν. Η βάρκα άρχισε να βυθίζεται. Πέρασε ώρες κρατώντας τη γυναίκα και την κόρη του. Αδυνατώντας να τις κρατήσει στην επιφάνεια, τις έχασε“.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός και ακτιβίστρια αφηγήθηκε εκ νέου την ιστορία σε μια προσπάθεια να καταδείξει την άποψή της για το ποιες είναι οι βασικές αιτίες που οδηγούν τους μετανάστες να επιβιβάζονται σε υπερπλήρεις βάρκες σε μια προσπάθεια να διασχίσουν τη Μεσόγειο. “Δεν είναι κακός άνθρωπος ή κακός γονέας. Δεν είχε καμία επιλογή“, εκτίμησε η ίδια.

Ένας από τους μύθους είναι ότι αυτό προέρχεται από την επιθυμία για μια καλύτερη ζωή. Αυτό υπονομεύει την πραγματική φρίκη που ζουν οι άνθρωποι καθημερινά. Και αυτό που αντιπροσωπεύει αυτή η διαδρομή ως μια τελευταία απελπισμένη προσπάθεια να κρατήσεις την οικογένειά σου ασφαλή“, εξήγησε.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την απόφαση του δικαστηρίου που αφορά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι κλήθηκε να σχολιάσει στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8 και...

ΔΙΕΘΝΗ

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης επενέβη το βράδυ της Τρίτης (τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας) στην πανεπιστημιούπολη του Κολούμπια, όπου διαδηλωτές υπέρ των Παλαιστινίων είχαν...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες έκρουσε για ακόμη μια φορά σήμερα τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με το ενδεχόμενο επίθεσης του ισραηλινού...

ΔΙΕΘΝΗ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν σχεδιάζει να επαναταξινομήσει τη κάνναβη, χαλαρώνοντας τους περιορισμούς σε εθνικό επίπεδο. Όπως αναφέρει το NBC NEWS, η κάνναβη ταξινομείται επί του...