Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Yποβρύχιο Titan: Ποιοι είναι οι πέντε επιβάτες που βρίσκονται σε αυτό

Η OceanGate Expeditions επιβεβαίωσε ότι ένα από τα υποβρύχια της είχε χαθεί στον Ατλαντικό Ωκεανό και ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι διασώστες δίνουν μάχη με το χρόνο για να βρουν το υποβρύχιο Titan που χάθηκε κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού και σύμφωνα με πληροφορίες διαθέτει οξυγόνο μέχρι την Πέμπτη (23/6).

Ένας δισεκατομμυριούχος από το Ηνωμένο Βασίλειο, ένας Γάλλος πιλότος υποβρυχίων και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας εξερεύνησης πιστεύεται ότι είναι τρία από τα άτομα που επέβαιναν στο σκάφος που χάθηκε. Η έρευνα παραμένει σε εξέλιξη. Αλλά οι διασώστες φοβούνται ότι το υποβρύχιο μπορεί να έχει λίγες ακόμη ώρες στην καλύτερη περίπτωση πριν αποτύχουν τα συστήματα υποστήριξης για το πλήρωμα.

Πέντε άτομα επέβαιναν στο υποβρύχιο τη στιγμή που έχασε επαφή, σύμφωνα με την αμερικανική ακτοφυλακή. Ο Χάμις Χάρντινγκ 58, ετών ένας δισεκατομμυριούχος στο Ηνωμένο Βασίλειο επιβεβαιώθηκε ως ένας από τους επιβάτες, από τον θετό του γιό Brian Szasz, ο οποίος είπε στο Facebook ότι ο θετός πατέρας του ήταν στις «σκέψεις και τις προσευχές» του.

Σύμφωνα με το Sky News και το BBC στο υποβρύχιο στο πλοίο επέβαιναν επίσης ο 73χρονος Γάλλος πιλότος υποβρυχίων, Πολ Ανρί Ναρζολέ, και ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της OceanGate Expeditions, Στόκτον Ρας.

Δύο Πακιστανοί, ο Σαχζάντα Νταβούντ και ο γιος του Σουλεμάν, επέβαιναν επίσης στην αποστολή των πέντε ατόμων, σύμφωνα με δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από την οικογένεια.

Χάμις Χάρντινγκ

Ο Βρετανός Χάμις Χάρντινγκ, 59χρονος δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και εξερευνητής, είναι σύμφωνα με πληροφορίες του BBC εκ των επιβαινόντων στο υποβρύχιο.

Είχε σπουδάσει Φυσικές Επιστήμες και Χημική Μηχανική στο Κέμπριτζ και είχε άδεια πιλότου. Πέρυσι, ήταν ένας από τους τουρίστες του διαστήματος που συμμετείχαν στην 5η εμπορική πτήση της Blue Origin του Τζεφ Μπέζος.

Ο Χάρντινγκ είναι κάτοχος ρεκόρ Γκίνες για το ταξίδι του γύρω από τη Γη δια μέσω των Βόρειου και Νότιου Πόλου.

Είναι, επίσης, πρόεδρος της Action Aviation, μίας διεθνούς εταιρείας που δραστηριοποιείται στη διαχείριση εμπορικών πτήσεων και έχει την έδρα της στο Ντουμπάι.

Όπως αναφέρει το βρετανικό δίκτυο, είχε ανακοινώσει ότι θα συμμετέχει στην ομάδα για την εξερεύνηση του ναυαγίου του Τιτανικού πέρυσι τον Ιούνιο.

Πολ Ανρί Ναρζολέ

Πέραν των επιστημόνων επιβάτης του υποβρυχίου είναι ο Πολ Ανρί Ναρζολέ, πρώην Γάλλος διοικητής στο Ναυτικό, δύτης ανοιχτής θάλασσας και πλοηγός υποβρύχιων. Ως διευθυντής υποβρύχιας έρευνας για το E/M Group και RMS Titanic, θεωρείται πως είναι πιθανό να ήταν στο πηδάλιο.

Στόκτον Ρας

Αναφορές έχουν προκύψει επίσης ότι ο Στόκτον Ρας, ο Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της OceanGate Expeditions, της εταιρείας που οργάνωσε την αποστολή στο ναυάγιο του Τιτανικού, επέβαινε στο σκάφος.

Σαχζάντα και Σουλεμάν Νταούντ

Ένας από τους πλουσιότερους άνδρες του Πακιστάν και ο έφηβος γιος του είναι μεταξύ των πέντε ανθρώπων που αγνοούνται στο υποβρύχιο που ξεκίνησε για να δει το ναυάγιο του Τιτανικού πριν χάσει κάθε επικοινωνία, χιλιάδες μέτρα κάτω από το νερό.

Ο Σαχζάντα Νταβούντ, 48 ετών, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της φιλανθρωπικής οργάνωσης Prince’s Trust με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, και ο γιος του Σουλειμάν 19 ετών, επέβαιναν στο μικροσκοπικό υποβρύχιο σκάφος με τους τουρίστες που πληρώνουν για να δουν το διάσημο ναυάγιο όταν έχασαν το σήμα στα σκοτεινά βάθη του Ατλαντικού Ωκεανού, στα ανοικτά της Νέας Γης του Καναδά.

Συντετριμμένη η οικογένειά τους, συμπεριλαμβανομένης της συζύγου του Σαχζάντα, Κριστίνα και της κόρης του Αλίνα, υπομένουν τώρα μια αγωνιώδη αναμονή για τους αγαπημένους τους. «Είμαστε πολύ ευγνώμονες για την ανησυχία που δείχνουν οι συνάδελφοι και οι φίλοι μας και θα θέλαμε να ζητήσουμε από όλους να προσευχηθούν για την ασφάλειά τους», ανέφερε η οικογένεια σε δήλωση.

Η οικογένεια Νταβούντ είναι από τις πλουσιότερες στο Πακιστάν, αλλά έχει ισχυρούς δεσμούς με το Ηνωμένο Βασίλειο και ο Σαχζάντα πιστεύεται ότι ζει σε μια έπαυλη στο Surrey με την Κριστίν η οποία εργάζεται ως life coach και τα δύο παιδιά τους.

Ο αγνοούμενος μεγιστάνας είναι ο αντιπρόεδρος της Engro Corporation, η οποία παράγει λιπάσματα, τρόφιμα και ενέργεια, καθώς και της Dawood Hercules Corporation, η οποία παράγει χημικά. Γεννήθηκε στο Πακιστάν αλλά μετακόμισε στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο του Μπάκιγχαμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο σχολίασε στο πλαίσιο ραδιοφωνικής του συνέντευξης τον Real fm ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Θέλω να ξεκινήσω από...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η αισιοδοξία της γειτονικής χώρας είναι να ενταχθεί στην ΕΕ. Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η Ευρώπη απαιτεί και ευρωπαϊκή λογική. Και είμαι βέβαιος...

ΔΙΕΘΝΗ

Νομική παρέμβαση στην υπόθεση αγωγής για γενοκτονία σε βάρος του Ισραήλ, στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν....

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πώς είδε τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, κλήθηκε να σχολιάσει στο Πρώτο...