Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Η FSB αποσύρει την δίωξη κατά της Βάγκνερ για στάση

Η ρωσική FSB, οι υπηρεσίες Πληροφοριών και Ασφάλειας της Ρωσίας, αποσύρει την δίωξη κατά της μισθοφορικής οργάνωσης-εταιρείας Βάγκνερ για στάση, μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. Σύμφωνα με το πρακτορείο RIA, η δίωξη τερματίσθηκε διότι οι αυτουργοί σταμάτησαν τις ενέργειες που είχαν ως άμεσο στόχο την διάπραξη του εγκλήματος.

Η συμφωνία με την οποία επιλύθηκε η κρίση το Σάββατο περιλαμβάνει δέσμευση του Κρεμλίνου ότι οι μαχητές της Βάγκνερ που έλαβαν μέρος στην στάση δεν θα διωχθούν και θα τους επιτραπεί να επιστρέψουν στις βάσεις τους.

Εξάλλου, η Βάγκνερ ετοιμάζεται να παραδώσει βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό στο υπουργείο Άμυνας, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο το υπουργείο.

Σε μια πρωτόγνωρη πρόκληση για την εξουσία του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, οι μαχητές της Βάγκνερ προέλασαν προς τη Μόσχα το Σάββατο, ζητώντας την αποπομπή της ρωσικής στρατιωτικής ηγεσίας για τους κακούς χειρισμούς της, όπως τους χαρακτήρισαν, στον πόλεμο της Ουκρανίας. Στη συνέχεια έληξαν απότομα την ανταρσία τους και επέστρεψαν στις βάσεις τους στο πλαίσιο συμφωνίας που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση του Λευκορώσου προέδρου Αλεξάντρ Λουκασένκο.

Εξάλλου, ο Αλεξάντρ Λουκασένκο δήλωσε ότι έδωσε διαταγή στις λευκορωσικές στρατιωτικές δυνάμεις να βρίσκονται σε ετοιμότητα μάχης κατά την διάρκεια της ανταρσίας της Βάγκνερ σε ομιλία του ενώπιον στρατιωτικών και αξιωματούχων των υπηρεσιών ασφαλείας, παρουσία δημοσιογράφων. «Έδωσα όλες τις αναγκαίες διαταγές ώστε ο στρατός να είναι έτοιμος για μάχη», δήλωσε ο Λουκασένκο, κρίσιμος σύμμαχος του Βλαντίμιρ Πούτιν, μετέδωσε το λευκορωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.

Η διαταγή του λευκορώσου προέδρου είναι ενδεικτική της ανησυχίας που προκάλεσε η σύντομη ανταρσία της Βάγκνερ. Ο αρχηγός της, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, πρέπει, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, να περιορισθεί στην Λευκορωσία, αφού δέχθηκε να βάλει τέλος στην στάση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Την πλήρη άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία και την κατάργηση της ετήσιας ανανέωσης του, προβλέπει διακομματικό νομοσχέδιο που κατέθεσαν στη Βουλή...

ΕΛΛΑΔΑ

Η αντιπυρική περίοδος στη χώρα μας ξεκίνησε επίσημα από την 1η Μαΐου και θα διαρκέσει έως την 31η Οκτωβρίου. Έναρξη Αντιπυρικής Περιόδου 2024 <imgsrc=””...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση (opengov.gr) τέθηκε το βράδυ της 30ης Απριλίου η νομοθετική πρ 1. Σύσταση Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας (ΕΛΚΑΚ), με σκοπό την...

ΔΙΕΘΝΗ

Βίντεο με μήνυμά της ανάρτησε στα κοινωνικά δίκτυα η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με το οποίο απευθύνεται στον λαό της Κύπρου,...