Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ιαπωνία: Εργοστάσιο μπίρας «έβαψε» κόκκινο ένα καταγάλανο ποτάμι

Οι κάτοικοι στην πόλη Nago στο νησί της Οκινάουα στην Ιαπωνία ξύπνησαν την Τρίτη και διαπίστωσαν ότι μια περιοχή με συνήθως καταγάλανα νερά είχε γίνει… κόκκινη.

Το νερό άλλαξε χρώμα όταν ένα εργοστάσιο μπύρας που ανήκει στην Orion Breweries αντιμετώπισε διαρροή και ένα ψυκτικό που χρησιμοποιήθηκε για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του εξοπλισμού ζυθοποιίας, έρεε σε ένα κοντινό ποτάμι.

Πλάνα που δημοσιεύτηκαν στα μέσα έδειξαν ότι τα νερά του Nago, που φημίζεται για τα παραλιακά θέρετρα και τα κρυστάλλινα νερά του, είχαν βαφτεί σε βαθύ κόκκινο. Η ζυθοποιία κατηγόρησε τη χημική προπυλενογλυκόλη – που χρησιμοποιείται στη διαδικασία ψύξης – για την αλλαγή χρώματος.

Σε ανακοίνωσή της, ζήτησε συγγνώμη που «προκάλεσε τεράστιο πρόβλημα και ανησυχία».

Το κόκκινο νερό δεν αποτελεί κίνδυνο για τον άνθρωπο ή το θαλάσσιο οικοσύστημα, ανέφερε επίσης η εφημερίδα Yomiuri, επικαλούμενη την εταιρεία.

Η Οκινάουα είναι μια αλυσίδα υποτροπικών νησιών που φημίζεται για τα κρυστάλλινα γαλάζια νερά της και είναι δημοφιλής στους δύτες.

«Το κόκκινο φαίνεται δηλητηριώδες, αλλά είναι ανακούφιση όταν μαθαίνουμε ότι είναι απλώς χρώμα τροφίμων και δεν είναι πιθανό να προκαλέσει μεγάλη ζημιά», έγραψε ένας χρήστης του Twitter.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την απόφαση του δικαστηρίου για την τραγωδία στο Μάτι σχολίασε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης. «Προφανώς θα υπάρξουν και εφέσεις, πρέπει να δούμε και...

ΕΛΛΑΔΑ

Με 24ωρη απεργία και συγκεντρώσεις την Μ. Τετάρτη 1η Μαΐου, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, γιορτάζουν την Εργατική Πρωτομαγιά, που η...

ΕΛΛΑΔΑ

Η Hellenic Train ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι, λόγω της απεργιακής κινητοποίησης που εξήγγειλε η Γ.Σ.Ε.Ε., για την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, στην οποία...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με ένα συγκινητικό ντοκιμαντέρ 4 λεπτών το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο παρουσιάστηκε από τον επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Κωνσταντίνο Τσουτσοπλίδη και...