Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Νέα Υόρκη: Καλύφθηκε ξανά από καπνό ο Καναδάς – Δυνητικά επικίνδυνος ο αέρας μετά τις φωτιές

Καπνός κάλυψε άλλη μία φορά το «Μεγάλο Μήλο» καθώς δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι στην ανατολική ακτή εισπνέουν δυνητικά επικίνδυνο αέρα.

Η Νέα Υόρκη κατατάχθηκε ανάμεσα στις 10 πόλεις με τον πιο μολυσμένο αέρα, λόγω του καπνού από τις πρωτοφανείς πυρκαγιές που μαστίζουν τον Καναδά.

Οι κάτοικοι της πόλης που ξύπνησαν το πρωί της Τετάρτης αντίκρυσαν έναν θολό ουρανό με δείκτη ποιότητας αέρα 124, κατατάσσσοντάς τον στην πορτοκαλί κατηγορία, που σημαίνει ότι ο αέρας είναι ανθυγιεινός για ευπαθείς ομάδες όπως οι ασθματικοί.

(AP Photo/Yuki Iwamura)

Η καλή ποιότητα αέρα (πράσινη κατηγορία) έχει δείκτη 0 – 50 και η μέτρια ποιότητα (κίτρινη κατηγορία) έχει δείκτη 51-100.

Ο αέρας πορτοκαλί κατηγορίας έχει δείκτη 101-150, ενώ ο αέρας που είναι ανθυγιενός για όλους (κόκκινη κατηγορία) έχει δείκτη 151-200.

Εν τω μεταξύ θέματα υπάρχουν και στη Δυτική Ακτή. Την Τετάρτη το πρωί το Όρεγκον του Πόρτλαντ και το γειτονικό Βανκούβερ στην Ουάσινγκτον είχαν ήδη κόκκινη κατάταξη με 168.

Μαζί με την Νέα Υόρκη, πολλές ακόμη πόλεις κατατάχθηκαν στην πορτοκαλί κατηγορία, συμπεριλαμβανομένου του Όλμπανι (Τζόρτζια), της Φιλαδέλφεια (Πενσιλβάνια), της κομητείας του Νιουκάστλ (Ντελαγουέρ) και του εθνικού πάρκου Γιοσέμιτι (Καλιφόρνια).

Το Υπουργείo Yγείας συμβουλεύει τους πολίτες να παρακολουθούν την ποιότητα του αέρα στο https://www.airnow.gov/ και να ακολουθούν τις οδηγίες όταν ο αέρας είναι ανθυγιεινός.

Περίπου 235 πυρκαγιές έχουν πλήξει την καναδική επαρχία Βρετανική Κολούμπια τις τελευταίες 7 ημέρες, ενώ από την 1η Απριλίου 1.183 πυρκαγιές έχουν καταστρέψει έκταση 13.986 τετραγωγικών χιλιομέτρων.

Ο Υπουργός της Διαχείρισης Επειγόντων της επαρχίας δήλωσε ότι 391 πυρκαγιές είναι τώρα ενεργές στην επαρχία και πάνω από τις μισές είναι ανεξέλεγκτες. Στο Οντάριο υπάρχουν τώρα 39 ενεργά μέτωπα, στο Κεμπέκ 101. Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί λόγω του ξηρού, θερμού καιρού, ειδοποίησαν οι επίσημες αρχές.

Οι φωτιές είναι υπεύθυνες για τους θανάτους 2 πυροσβεστών στην επαρχία, ενώ τη Δευτέρα η Ιατροδικαστική Υπηρεσία της επαρχίας επιβεβαίωσε ότι ερευνά το θάνατο ενός 9χρονου αγοριού που πέθανε από άσθμα που επιδεινώθηκε από τον καπνό.

Την ίδια στιγμή οι 18 από τις 34 λεκάνες απορροής της επαρχίας είναι σε επίπεδο ξηρασίας 4, που σημαίνει βλάβη στα οικοσυστήματα και στις κοινότητες είναι πιθανή. Επιπλέον τέσσερις βρίσκονται σε επίπεδο 5, ενώ γίνονται προσπάθειες να διατηρηθεί το νερό.

Οι πυρκαγιές έχουν επίσης οδηγήσει σε ανάγκες για σανό και σιτηρά για να τραφούν τα ζώα. Πολλοί κτηνοτρόφοι σκέφτονται ακόμη και να πουλήσουν κάποια από τα ζώα τους.

Πηγή: Daily Mail

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ένας από τους πιο σημαντικούς πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, ο Φοίβος Ιωαννίδης δεν είναι πια κοντά μας» αναφέρει στη συλλυπητήρια δήλωσή του για τον...

ΕΛΛΑΔΑ

Με πολλή ηλιοφάνεια, άνοδο της θερμοκρασίας αλλά και μεσημεριανή αστάθεια θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Πιο...

ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά πήραν από νωρίς το πρωί οι σούβλες και οι ψησταριές, για το ψήσιμο του οβελία. Τιμώντας τα παραδοσιακά εδέσματα της ημέρας, άλλοι προτίμησαν...

ΔΙΕΘΝΗ

Τα αυστηρότερα από ποτέ μέτρα ασφαλείας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision εφαρμόζονται στο Μάλμε της Σουηδίας, που φιλοξενεί τη φετινή διοργάνωση με τους ημιτελικούς...