Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Πολωνία: Η Βαρσοβία παρακολουθεί την κατάσταση στο σύνορο με την Λευκορωσία

Το Υπουργείο Άμυνας της Πολωνίας παρακολουθεί την κατάσταση στο σύνορο με την Λευκορωσία και είναι προετοιμασμένο για διάφορα σενάρια. Ανακοίνωσε, μάλιστα, μετά την ανακοίνωση της Λευκορωσίας ότι μισθοφόροι της ρωσικής οργάνωσης Wagner θα συμμετάσχουν σε στρατιωτικές ασκήσεις κοντά στο σύνορο.

«Τα σύνορα της Πολωνίας είναι ασφαλή, παρακολουθούμε την κατάσταση στο ανατολικό μας σύνορο σε συνεχή βάση και είμαστε προετοιμασμένοι για διάφορα σενάρια καθώς εξελίσσεται η κατάσταση», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εστάλη με email από το Υπουργείο Άμυνας.

Οι μισθοφόροι της ρωσικής οργάνωσης Wagner θα βοηθήσουν στην εκπαίδευση των λευκορωσικών ειδικών δυνάμεων στην διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων κοντά στο σύνορο με την χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, την Πολωνία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας.

Ο επικεφαλής της Wagner, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, εμφανίστηκε την Τετάρτη 20 Ιουλίου σε ένα βίντεο να υποδέχεται τους μαχητές του στην Λευκορωσία και να τους λέει ότι για την ώρα δεν θα συμμετάσχουν άλλο στον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά να τους διατάσσει να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους για την Αφρική.

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Λευκορωσίας συνεχίζουν την κοινή εκπαίδευση με τους μαχητές της Wagner PMC ( PMC δηλαδή Ιδιωτική Στρατιωτική Εταιρεία)», ανέφερε το λευκορωσικό Υπουργείο Άμυνας.

«Στην διάρκεια της εβδομάδας μονάδες ειδικών επιχειρησιακών δυνάμεων μαζί με εκπροσώπους της Εταιρείας θα ασκηθούν στην μάχη στο σκοπευτήριο του Μπρεστ», προστίθεται.

Η Πολωνία ανακοίνωσε νωρίτερα μέσα στον μήνα ότι θα στείλει 500 αστυνομικούς για να ενισχύσει την ασφάλεια στο σύνορό της με την Λευκορωσία ώστε να αντιμετωπίσει τους αυξανόμενους αριθμούς των μεταναστών που διασχίζουν την περιοχή αλλά και τις πιθανές απειλές μετά την μετεγκατάσταση των μαχητών της Wagner στην Λευκορωσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (Unrwa) ανακοίνωσε σήμερα (5/5) ότι το Ισραήλ του απαγόρευσε και πάλι την είσοδο στην...

ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός σήμανε στις Φυλακές Κορυδαλλού ύστερα από τον εντοπισμό πιστολιού, χτισμένο μέσα σε τοίχο κελιού. Στο συγκεκριμένο κελί έχουν κρατηθεί την τελευταία 5ετία μόνο,...

ΔΙΕΘΝΗ

Ένας 17χρονος παραδόθηκε σήμερα (5/5) στις αρχές στη Γερμανία δηλώνοντας πως είναι ένας από τους δράστες της επίθεσης προχθές, Παρασκευή, εναντίον του Σοσιαλδημοκράτη ευρωβουλευτή...

ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στη Θήβα, όπου ένα παιδάκι μόλις 1,5 έτους έχασε τη ζωή του κάτω από μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστες συνθήκες. Η κλήση στο ΕΚΑΒ έγινε...